Dilluns, 03 Juny 2019 18:58

Endesa instal·la una rampa d'evacuació per a animals al canal de Balaguer

Valorar aquest article
(0 vots)
La rampa. La rampa. Endesa

Endesa, dins del seu Pla de Conservació de la Biodiversitat, ha instal·lat una rampa d’evacuació de fauna al canal de Balaguer, al terme municipal de Vallfogona de Balaguer, a la Noguera, per tal de facilitar la sortida dels animals que ho necessiten en cas de caure accidentalment a l’aigua en acostar-se a la insfraestructura. 

Endesa, amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya, ha estat treballant els últims anys en el disseny de rampes laterals per facilitar la sortida d’animals, tant mamífers com amfibis i rèptils. La iniciativa es va iniciar amb la instal·lació de tres rampes al canal de Gavet adaptada a grans mamífers i petits vertebrats, serps i granotes, i que ara arriba al canal de Balaguer. Així, dins d’aquest projecte, s’ha dut a terme aquesta actuació que ha estat planificada des de l’inici i s’ha executat sempre amb la supervisió i consentiment dels Agents Rurals del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.

La rampa està adaptada a grans mamífers, com ara porcs senglars i cabirols. En tractar-se d’estructures per animals més voluminosos, aquesta té dimensions més grans i està formada per dues plataformes: una que gradualment surt de l’aigua per la paret del canal i l’altre que connecta la primera plataforma amb el nivell de terra. L’estructura, fabricada amb fusta per tal de mimetitzar-la al màxim possible amb l’entorn, consisteix en una plataforma inclinada amb uns llistons perpendiculars formant petits esglaons que faciliten la sortida dels animals que ho necessiten.

Paral·lelament al disseny de la rampa que s’ha instal·lat, els tècnics de Medi Ambient de la Companyia varen decidir la ubicació més propícia per la col·locació de l’estructura anti-ofegament. Els dispositius i la ubicació escollida, han estat aprovats tant per l’empresa com pels Agents Rurals de les comarques de Lleida.  

L'actuació ha suposat una inversió de 15.000 euros, aportats íntegrament per la companyia. 

Llegit 68 vegades

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar