Divendres, 14 Juny 2013 20:51

Balaguer obre aquest juliol el seu patrimoni a la música i la poesia

Valorar aquest article
(0 vots)

Balaguer torna a unir música i poesia aquest estiu. La ciutat acull per segon any consecutiu el cicle Juliol de música i poesia, una proposta que transcendeix de l’àmbit musical per, tal com ha dit avui una de les seves creadores, Mireia Prats, abraçar la poesia i l’arquitectura. Els concerts tindran lloc entre el 30 de juny i el 28 de juliol a l’església de Sant Domènec i al monestir cistercenc de Santa Maria de les Franqueses, dues de les joies arquitectòniques que amaga la ciutat.
El festival, segons ha explicat Enric Arquimbau, un dels membres del col·lectiu Bada-Pas, aposta per quatre propostes ben diferenciades. Arrancarà el proper 30 de juny a les 21 hores a l’església de Sant Domènec amb el Cor de Cambra de l’Auditori Enric Granados de Lleida, una formació emergent amb temporada estable a l’auditori lleidatà, que oferirà un concert amb una primera part dedicada al gospel i la segona, al recull de salms Chichester Psalms de Leonard Bernstein.
Els següents concerts del cicle es faran al convent de Santa Maria de les Franqueses. El  7 de juliol actuarà el Trio Pedrell, que interpretarà peces de Beethoven, Mendelssohn i Xostakóvitx; el 21 de juliol, i coincidint amb l’Any Espriu, l’actriu Sílvia Bel i el guitarrista Toti Soler, oferiran un recital poètic recordant el llegat de Salvador Espriu, i, per tancar aquesta edició, el 28 de juliol diversos artistes vinculats al col·lectiu portaran a escena un recital poeticomusical basat en el llibre Lleida, vuit poetes, un antologia de Josep Vallverdú que recull l’obra de vuit poetes vinculats amb les terres de Ponent.
En aquest sentit, Prats ha recalcat que l’objectiu del festival és “dinamitzar l’oferta cultural de Lleida”, per tant això implica “donar a conèixer l’obra del autors i músics lleidatans”.
Per la seva banda, l’alcalde de Balaguer, Josep Maria Roigé, ha destacat que per la persistència del col·lectiu Bada-Pas s’ha aconseguit eixamplar el número de col·laboradors, gràcies als quals “tenim un cicle que, tot i que encara és novell, per la qualitat artística està a la altura de molts dels festivals d’estiu de Catalunya”. Enguany, a banda de l’Ajuntament, el festival compta amb el suport de diverses empreses balaguerines. Roigé ha animat als ciutadans a assistir a aquests recitals en un espai únic, on l’experiència de gaudir d’un concert és fon amb la nostàlgia i bellesa que amaguen les pedres.
Paral·lelament, després de cada concert, es farà l’Esbarjuliol, una ocasió per poder conversar, a l’aire lliure, amb els músics i la resta de públic.

Llegit 2594 vegades Darrera modificació el Divendres, 14 Juny 2013 21:13

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar