Dimarts, 18 Juny 2013 21:07

El cabal del Segre arriba als 500 m3/sg a l’altura de Balaguer

Valorar aquest article
(1 Votar)

El cabal del riu Segre ha arribat aquesta tarda als 500 metres cúbics per segon al seu pas per Balaguer, segons les dades obtingudes pels serveis tècnics municipal a l’estació de control ubicada al municipi. Així mateix, segons han avançat responsables d’Endesa a l’alcalde, Josep Maria Roigé, la previsió és que el cabal no superi els 600 metres cúbics per segon, ja que aquesta és la quantitat màxima d’aigua que es preveu deixar anar des de l’embassament de Camarasa.
Malgrat que l’aigua no ha sortit de la canalització, sí que des de primera hora del matí, i en previsió que el cabal aniria en augment, s’ha activat el pla de protecció civil local per inundacions, que ha comportat la constitució d’una mesa, integrada per tècnics municipals i responsables polítics, per tal de controlar l’evolució del riu. Les primeres mesures que s’han pres han estat el tancament de tots els accessos al riu i l’avís als residents i propietaris de finques ubicades en zones inundables, bàsicament a la zona de l’horta.
L’alcalde ha destacat la importància de comptar amb un pla d’emergències. “Aquesta situació ens ha permès posar a la pràctica aquest pla i comprovar que és necessari un protocol d’actuació en cas d’emergència”, ha afirmat. També ha agraït la col·laboració ciutadana, especialment dels propietaris de les zones amb més risc que han comprès que davant d’una situació d’emergència cal evitar riscos innecessaris.
L’augment del cabal del riu ha causat gran expectació entre els balaguerins, que s’han apropat fins a la canalització del riu per contemplar la immensitat del Segre, un El cabal del Segre arriba als 500 m3/sg a l’altura de Balaguerespectacle que es veu en poques ocasions.

Llegit 2557 vegades

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar