Articles filtrats per data: Divendres, 01 Desembre 2017

El centre històric de Balaguer acollirà aquest dissabte 2 de desembre una nova edició de la Fira-Mercat de Santa Llúcia que aplegarà unes 95 parades entre el carrer d’Avall, la plaça de Sant Jaume, el carrer de l’Escala, la plaça del Pou, el carrer Major i part dels porxos de la plaça del Mercadal.

La temàtica de les parades és molt variada des de complements, bijuteria, regals, ornaments, arbres i flors de Nadal, figuretes de pesebre, carabasses decoratives fins a diferents productes gastronòmics de proximitat com els torrons, el cava, els formages, els embotits i els dolços, entre d'altres.

Paral·lelament al mercat pròpiament dit, i per tal de fer-lo més atractiu, cada any s’organitzen activitats lúdiques pensades per a tots els públics i molt especialment  per als més petits de la casa, introduint dins el marc de la fira diferents accions i activitats diverses per tal de donar un valor afegit al certamen en qüestió.

Una de les activitats amb més historia és l'Operació Moneda a càrrec de Mà Oberta durant tot el matí, que consisteix en recollir monedes al passatge Gaspar de Portolà, per als més necessitats.

El vessant solidari va més enllà ja que també hi haurà punts de venda diferents per tal de recaptar fons per la Marató, com són la venda d’unes motxilles a la parada de Creu Roja Joventut i una llonganissada a càrrec de l’Associació Dona Rural de Balaguer.

Com a novetat, s’instal·larà un escenari a la plaça del Pou on hi tindran lloc diferents actuacions: a migdia cantada de nadales amb els alumnes de l’Escola Municipal de Música de Balaguer i un grup instrumental que tocarà melodies pròpies d’aquestes festes. A les 5 de la tarda començarà un espectacle itinerant a càrrec de la companyia Rovell d’Ou i després de recórrer la fira es representarà, en el mateix escenari, un conte nadalenc. A 3/4 de 7 de la tarda arribarà el Patge Reial, que recollirà les cartes dels més primerencs. 

D'altra banda, l’escola Ermengol ha organitzat durant tot el dia diferents tallers de caricatures, de cares pintades, de dibuix nadalenc, de dibuix humorístic, de material de rebuig…. en un espai als porxos de la plaça del Pou. En aquesta plaça també hi haurà el mercat de l’aviram viu amb diferènts espècies i on els seus cuidadors ens els mostraran.

Sota el lema 'Recuperem les tradicions', enguany es podrà conèixer l’ofici del cisteller que estarà ubicat a la plaça de Sant Jaume i anirà fent desmostracions d’aquest antic ofici.

L'horari de la Fira-Mercat de Santa Llúcia serà de 2/4 de 10 del matí a 2/4 de 9 de la nit. 

 

Publicat a Balaguer