Articles filtrats per data: Diumenge, 11 Febrer 2018

Una nena d´11 mesos del Palau d’Anglesola ha mort aquest cap de setmana per meningitis a l´hospital Parc Taulí de Sabadell, segons confirmen fonts hospitalàries. La mort s´ha produït, segons les mateixes fonts, "per sèpsis pneumocòccica".

Fonts del Departament de Salut han informat que el Servei de Vigilància Epidemiològica de Lleida "ha pres les mesures habituals de vigilància i prevenció de la malaltia en l´entorn" més proper del nadó, que vivia al Palau d´Anglesola però anava a la llar d´infants a Mollerussa.

La meningitis o malaltia meningocòccica és una malaltia infecciosa greu causada per un bacteri anomenat meningococ. Se'n produeixen casos durant tot l'any, però de manera més freqüent durant els mesos d'hivern i primavera. Generalment són casos aïllats, però poden aparèixer també com a brot (presentació de dos o més casos relacionats), sobretot en familiars convivents i escoles. Aquesta malaltia pot presentar-se a qualsevol edat encara que és més freqüent en nens d'entre 1 i 5 anys.