Articles filtrats per data: Dilluns, 22 Octubre 2018

El 19è Programa Comarcal de Suport a l'Educació de l'Urgell contempla noves accions formatives relacionades amb el cinema i la robòtica. Durant tot el curs, el Servei Educatiu de l'Urgell organitzarà un total de 20 accions de les quals se’n beneficiaran uns 4.500 alumnes de primària i secundària dels 29 centres educatius de la comarca. El pressupost de les activitats ascendeix a 21.962 euros, que finança la Diputació de Lleida i el Consell Comarcal de l'Urgell.

Entre les novetats destaquen tres accions relacionades amb el cinema i en col·laboració amb Galacticat, la mostra de cinema fantàstic de Ponent. L'objectiu és apropar la cultura cinematogràfica als més petits i als joves. Així, s'han programat dues classes magistrals de Stop Motion a càrrec de Marc Ribas i Anna Solanas; la projecció de curts infantils relacionats amb contes populars i costums universals així com un taller de 20 hores de Cinema Base amb el suport de l'ESCAC perquè els alumnes creïn curtmetratges i els presentin a la tercera edició del GalactiCurt.

Així mateix, aquest curs se celebrarà la primera edició de la Mostra i Premi de Robòtica Educativa de l'Urgell com a al·licient per als alumnes que els treballs elaborats a classe vagin la llum.

Entre altres propostes destaca la descoberta de la comarca. Aquest curs els alumnes d'ESO visitaran Vallbona de les Monges, concretament el monestir i la cooperativa L'Olivera. El programa es completarà amb sessions de teatre en català i anglès, xerrades, concursos i premis de treballs de recerca, realització d'un pla d'empresa, artístic Sant Jordi i 'Apadrinem el nostre patrimoni'.

Publicat a Tàrrega

La Regidoria de Polítiques d’Igualtat de Tàrrega es troba immersa aquests dies en l’elaboració del protocol per a prevenir violències sexuals en espais de festa i oci. El consistori vol dotar-se així d’una eina per a garantir unes festes segures i lliures de violències sexistes al municipi. Sota l’assessorament de l’Observatori Noctambul@s, es mantenen reunions de treball mitjançant metodologies participatives cercant la implicació d’entitats i ciutadania en general. L’objectiu és comú: detectar i eradicar possibles situacions d’assetjaments o agressions sexistes en els espais de festa.

 

Marxa exploratòria

La fase inicial se centra a fer una diagnosi per tal de conèixer les dinàmiques d’oci del municipi i així saber com incidir-hi. Així, per aquest divendres 26 d’octubre s’ha convocat una marxa exploratòria a 2/4 de 8 del vespre des de la plaça Major adreçada a la participació de les dones. L’activitat és dinamitzada pel Col·lectiu Punt 6 i consisteix en una passejada pels carrers buscant possibles espais i elements que generin sensació d’inseguretat o llibertat a les dones. Inscripció prèvia:  Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

 

Comissió participativa

Posteriorment, el dissabte 27 d'octubre a 2/4 de 10 del matí tindrà lloc una comissió participativa a l’Oficina Jove de l’Urgell (carrer de La Solana) sota la coordinació de l’Observatori Noctambul@s. Serà un grup de treball obert a tothom on es recolliran propostes per a garantir unes festes segures i lliures de violències sexuals o sexistes. Inscripció prèvia:  Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

El regidor de l’Àrea de Polítiques de la Ciutadania, Jaume Folguera, ha manifestat que “cerquem la col·laboració de l’entorn comunitari per a garantir festes i estones d’oci sense comportaments de violència i discriminació sexual”. Prèviament ja s’ha distribuït també una enquesta participativa on-line. Es considera violència sexual tot comportament exercit generalment per un home en contra del desig i la voluntat d’una dona, en forma física, verbal o emocional.

Publicat a Tàrrega

Foment Tàrrega col·labora aquest any amb el calendari solidari de l'Associació Alba. Un total de 12 establiments comercials adherits a Foment Tàrrega patrocinen el calendari i protagonitzaran cada un dels mesos de l'any juntament amb els alumnes de l'escola Alba. 

El calendari solidari és una iniciativa de l'AMPA de l'escola Santa Maria de l'Alba de Tàrrega. Com cada any, el projecte té una doble finalitat: aconseguir captar fons per finançar les activitats de lleure i d’aquesta manera fer el lleure més inclusiu i fer visibles les capacitats de les persones d’Alba.

Els dotze establiments de Foment Tàrrega que patrocinen aquesta quarta edició del calendari solidari obren les seves portes als alumnes de l’escola, per poder fer les fotografies que conformaran el calendari 2019 i on també hi sortiran els propietaris de cada un dels establiment. Els socis de Foment Tàrrega participants són: Alba, Asbert, Bona Llum, Cal Francesc, Centre Òptic, Comercial Sans, Culinàrium, EKT, Fem Cadena, L’Artesania Moderna, La Botigueta i Llar d’Avis del Carme. Tots ells han col·laborat a finançar el calendari que aquest any comptarà amb una tirada de 1.500 exemplars.

El calendari es posarà a la venda a la Fira d’Artistes i Activitats Tradicionals de Tàrrega, que tindrà lloc els dies 7, 8 i 9 de Desembre. També es podrà adquirir als establiments participants de Foment Tàrrega, a la Botiga del Restaurant el Gat i al web www.aalba.cat.

Publicat a Tàrrega