Dimarts, 22 Novembre 2016 09:23

'Fes-me visible', Cáritas Diocesana de Solsona

Valorar aquest article
(0 vots)

Els temps que estem vivint es caracteritzen per la desigualtat i la expulsió de les persones de la nostra societat. El rebuig arriba a la seva màxima expressió quan afecta a les persones privant-les d’una llar.

Les persones en situació de sense llar són, primer de tot, PERSONES.

La campanya d’aquest any posa l’atenció en la dignitat de tota persona. La dignitat resideix en el fet que som no un què, sinó un qui. Essers  únics, insubstituïbles, dotats d’intimitat, d’intel·ligència, de voluntat, de llibertat, de capacitats…

Per reconstruir la dignitat de les persones sense llar es fonamental la visibilitat: si no et veig, no et reconec, no puc reconèixer-me en tu, no puc posar en valor la dignitat que ens uneix i que ens iguala com a éssers humans.

Les taxes de pobresa arriben als nivells més alts des que se’n fa registre estadístic, i assenyala que el 22’2% de la població viu per sota el llindar de pobresa. La fractura social de la nostra societat no és un efecte de la crisi sinó una conseqüència del model socioeconòmic. Per tant, la nostra responsabilitat i compromís amb les persones sense llar ens  han de portar a insistir en què l’exercici de la dignitat universal es possible.

“Perquè l’exercici universal de la dignitat humana és possible, estem cridats a viure amb una mirada alternativa, creadora, que és capaç de fer possible l’impossible” – Victor Renes.

PER DIGNITAT. CAP PERSONA SENSE LLAR

Llegit 561 vegades

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar