Dijous, 07 Setembre 2017 09:21

Auge de reserves per escoltar la brama característica dels cérvols

Valorar aquest article
(0 vots)

Centenars de persones han reservat places per gaudir de la brama del cérvol, un espectacle de la natura que es pot observar des de mitjans de setembre fins a mitjans d’octubre, quan aquest animal entra en el període de zel, i que en els darrers anys s’ha convertit en un reclam turístic important del Pirineu lleidatà. El moment òptim per sentir bramar els mascles intentant atreure femelles cap als seus harems és les primeres hores del dia (quan despunta el sol) o al capvespre.

Diferents cases de turisme rural del Pallars Jussà, conjuntament amb una empresa de taxis 4x4, ofereixen paquets turístics que inclouen l’allotjament, el trasllat a la Reserva de Boumort amb 4x4 i un guia especialista que facilita l’accés als llocs on es pot sentir la brama en primera persona.

Diferents agències i empreses organitzen també sortides i escapades de caps de setmana per viure la brama del cérvol. 

Per als visitants que accedeixin a la Reserva de Boumort pel seu compte, l’Estació Biològica del Pallars Jussà ofereix el servei d’interpretació de la brama del cérvol per mitjà d’un guia especialista que, situat en un punt estratègic, facilita als visitants les claus per gaudir de l’experiència. Aquest servei només funciona els caps de setmana.

La Reserva Nacional de Caça de Boumort (RNC), situada al nord-est del Pallars Jussà, acull una de les millors comunitats d’ungulats salvatges de Catalunya, amb cérvols, isards, cabirols i senglars. La població de cérvol és abundant i és fàcil observar rastres de la seva activitat i grups de femelles pasturant o esmunyint-se entre els matollars.

Llegit 197 vegades

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar