Dilluns, 20 Agost 2018 10:25

Quinze joves de 10 països recuperen camins del Geoparc en un camp de treball a Talarn

Valorar aquest article
(0 vots)
Alguns dels joves. Alguns dels joves. Núria Verdeny

Talarn va acollir entre el 5 i el 19 d’agost la sisena edició del camp de treball internacional Reading life in the rocks, que organitza la Direcció General de Joventut i gestiona la Coordinadora Rural de Catalunya (CRUC), amb la col·laboració del Geoparc Mundial de la UNESCO Conca de Tremp – Montsec, els ajuntaments de Talarn, de Salàs de Pallars, de Tremp i el Consell Comarcal del Pallars Jussà. 

Hi van participar 15 joves d'entre 18 i 23 anys i procedents de 10 països els quals van realitzar tasques vinculades a la restauració de camins vers al patrimoni cultural, natural i paisatgístic de la zona ja que justament és l’Any Europeu del Patrimoni Cultural.

Els joves van dur a terme actuacions de manteniment en tres indrets de la zona del Geoparc que foren tutelades per membres de la brigada i/o voluntaris experts de cada municipi: Recuperació i neteja dels voltants del conjunt eremític de Sant Cebrià (Salàs de Pallars); recuperació de l’entorn de les arcades de pedra que sustenten el camí de la Ruqueta i manteniment dels voltants de la Font Nova (Talarn) i millora del camí per accedir a peu des de Tremp fins a l’ermita de Santa Helena de Claret, punt d’interès paisatgístic des d’on es pot observar tota la Conca de Tremp.

A més, van poder conèixer altres indrets del territori amb tot un ventall d’activitats lúdiques organitzades per l’Ajuntament de Talarn, com la visita a l’Epicentre, a les Botigues Museu de Salàs de Pallars, a la Central Hidroelèctrica de Talarn i als actes culturals de la Festa Major de Talarn, entre altres.

 

Geocaching per fomentar la descoberta

Els participants també van col·locar un geocaché a cada una de les zones treballades, per tal de donar a conèixer la feina feta i l’ampli patrimoni cultural i paisatgístic de la zona, mitjançant el GeocachingAquest és un joc d’aventura a l’aire lliure que ajudarà a donar a conèixer els diferents indrets del Geoparc on han estat treballant els joves.

 

La idea principal del Geocaching és trobar els recipients amagats a l'aire lliure (geocachés), i després compartir les teves experiències en línia. Per fer-ho, cal utilitzar un GPS o un dispositiu amb GPS incorporat, com pot ser un telèfon mòbil.

S’hi juga a tot el món i és una manera diferent de descobrir nous indrets i passar una bona estona.

 

Un any més la divulgació com a bandera del territori

Reading life in the rocks és un camp de treball que es va iniciar l’any 2013. Aquest camp de treball permet incidir en la conservació i divulgació del ric patrimoni de l’àmbit del ja declarat Geoparc Mundial de la UNESCO Conca de Tremp-Montsec. Justament amb la voluntat de difondre les particularitats de tot el territori del Geoparc, es preveu que el camp de treball internacional es pugui dur a terme en altres municipis en pròximes edicions.

 

 

 

Llegit 359 vegades

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar