Dijous, 13 Setembre 2018 12:41

La nova temporada de la brama del cérvol regularà l’accés a turistes per evitar la massificació

Valorar aquest article
(0 vots)

La brama del cérvol arriba aquesta tardor a la Reserva Nacional de Caça de Boumort amb novetats. Per a aquest any s’introdueix una prova pilot consistent en establir un sector reservat per a visites guiades i unes rutes recomanades per a visita lliure. En una d’aquestes rutes hi haurà un punt d’informació situat estratègicament. L’objectiu és reduir el risc de massificació i les molèsties als animals, millorar la satisfacció dels usuaris de la reserva i potenciar les visites guiades.
 Davant del creixent nombre de visitants, aquest any la Junta Consultiva de la reserva, on a més de la Generalitat hi ha representats, entre altres, els ajuntaments, els consells comarcals, propietaris de terrenys i pagesos, ha aprovat per consens la realització d’una prova pilot per ordenar les activitats d’observació de la brama del cérvol. En aquest sentit, es preveu dues alternatives per a visitar la reserva en època de brama: la visita guiada, per a la qual es reserva un sector al qual només poden accedir les empreses de guiatge autoritzades, i la visita lliure, per a la qual s’estableixen quatre rutes recomanades amb els seus corresponents punts d’interès.

La Reserva Nacional de Caça (RNC) de Boumort, situada entre el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà i l’Alt Urgell, és un dels millors indrets de Catalunya per a gaudir de la fauna salvatge, amb cérvols, isards, cabirols, senglars i grans rapinyaires. El sector reservat per a visites guiades romandrà tancat al públic en general entre el 15 de setembre i el 15 d’octubre. Durant aquest període, només hi podran accedir les empreses de guiatge autoritzades, a més dels ramaders locals o altres usuaris amb drets d’ús de la zona i cossos de vigilància i seguretat. 

Llegit 280 vegades

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar