Dimarts, 15 Gener 2019 12:12

El Geoparc de la Conca de Tremp-Montsec impulsa un cicle d'activitats turístiques, sostenibles i innovadores

Valorar aquest article
(0 vots)
Raquetes per la Vall Fosca. Raquetes per la Vall Fosca. Geoparc Conca de Tremp-Montsec

El Geoparc Mundial de la UNESCO Conca de Tremp-Montsec impulsa un cicle d’activitats mensual amb entregues trimestrals que, sota el nom 'Gaudeix el Geoparc', pretén promoure les empreses locals existents i incentivar la creació de noves empreses que ofereixin activitats innovadores, integrin els diferents patrimonis i tinguin la geologia com a base.

La primera entrega recull les activitats d’hivern. Per al mes de febrer es promou una activitat guiada amb raquetes de neu a la zona de la Vall Fosca on s’explicarà com les allaus modelen el paisatge, i al mes de març es farà una activitat de descoberta naturalística a Espluga de Cuberes, a la Reserva de Boumort. 

Per garantir la sortida d’aquestes activitats, el Geoparc en farà promoció i s’encarregarà de cobrir les despeses, en cas que no s’arribi al mínim d’inscrits. Aquesta és una experiència model de bones pràctiques que ha portat a terme el Geoparc Mundial de la Costa Basca i que ara s'adapta a la Conca de Trempi.

Aquest calendari d’activitats reforça un dels objectius dels Geoparcs que és el d’actuar com una eina de desenvolupament local, generant i recolzant activitats econòmiques sostenibles al territori. Alhora, s’enforteix la figura del guia que aporta un gran valor afegir a l’experiència turística, i això ajuda a consolidar llocs de treball i generar ocupació.

Llegit 189 vegades

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar