Dijous, 17 Gener 2019 10:02

Treball, Afers Socials i Famílies destina 1,6 milions a polítiques d'ocupació al Pallars Jussà

Valorar aquest article
(0 vots)
Reunió del conseller al Consell del Jussà. Reunió del conseller al Consell del Jussà. Treball, Afers Socials i Famílies

Elconseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, ha visitat aquest dimecres l’Ajuntament de Tremp i ha mantingut una reunió de treball amb l’alcalde Joan Ubach, sobre temes de desenvolupament local i polítiques d’ocupació. El Homrani ha destacat que actualment el Departament atorga a l’Ajuntament de Tremp més de 400.000 euros amb subvencions per al foment de l’ocupació i el desenvolupament econòmic local. “La major part d’aquests diners s’atorguen a través de programes, com ara, Treball a les 7 comarques i Treball als barris que permeten a cada municipi el disseny i la planificació sobre quines actuacions poden encaixar millor en el seu propi projecte,  per tal de desenvolupar un entorn socioeconòmic que millori la qualitat de vida de les persones que hi resideixen”, ha explicat el conseller.

A Tremp el programa es desenvolupa al nucli antic i l’Eixample i beneficia 132 persones. Inclou actuacions específiques per afavorir la inserció sociolaboral de col·lectius amb dificultats d’inserció i programes d’experienciació laboral, que inclou la contractació de 7 persones per al manteniment i millora dels espais públics del centre històric i per treballar en l’àmbit de la dinamització de l’entorn.

Aquest matí el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies també ha visitat i s’ha reunit amb els membres del Consell del Pallars Jussà. En aquesta comarca, el Departament destina 1,6 milions d’euros a polítiques d’ocupació amb diversos programes de Garantia Juvenil i d’orientació i qualificació professional, així com d’altres projectes com el de Treball a les 7 comarques, on precisament el Consell Comarcal s’encarrega d’executar les accions de suport al sector turístic, desenvolupament sostenible i en l’àmbit dels serveis socials. “El nostre objectiu a través d’iniciatives com aquestes és millorar el desenvolupament local en les comarques que tenen una major necessitat de reactivació econòmica, estimular la creació d’activitat econòmica i la generació d’ocupació per afavorir la permanència de la població al territori”, ha destacat El Homrani.

A la tarda, el conseller també ha visitat El Pont de Suert i ha mantingut una reunió de treball al Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça.

Llegit 348 vegades

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar