Dijous, 11 abril 2013 12:44

El príncep d’Astúries visita la central hidroelèctrica de Talarn en motiu del seu centenari

Valorar aquest article
(0 vots)

El Príncep d’Astúries i Girona, Felip de Borbó, va visitar ahir dimecres la central hidroelèctrica de Talarn per commemorar el centenari de les primeres centrals hidroelèctriques de Catalunya. Felip de Borbó va destacar allà la ‘’capacitat emprenedora, el coratge i l’èxit’’ que van significar les primeres centrals hidroelèctriques de Catalunya, la de Talarn i la de la Torre de Capdella, al Pallars Jussà, com a mostra del que és avui en dia necessari per afrontar els ‘’temps difícils de la nostra societat’’. Felip de Borbó va visitar aquests complexos hidroelèctrics, i va dir que van ser decisius pel creixement i el desenvolupament de la industria catalana. Amb aquesta visita, el Príncep d’Astúries va emular el viatge que va fer a principis del segle XX el seu besavi, el rei Alfons XIII, amb motiu de la inauguració d’aquelles instal·lacions pioneres de l’època.
Felip de Borbó va coincidir a Talarn amb l’abogat de la seva germana, Miquel Roca, el mateix dia que la infanta Cristina es va personar com a imputada en el cas Nóos.
La visita del Príncep d’Astúries es va iniciar amb una recepció oficial a l’Ajuntament de Tremp, una visita a la Basílica de la Mare de Deu de Valldeflors i a l’exposició fotogràfica del centenari. Posteriorment, el Príncep d’Astúries, acompanyat de les autoritats, va visitar la Central Hidroelèctrica de Talarn i l’exposició El Pallars il·lumina Catalunya, guiada pel director general d’Endesa a Catalunya, Josep Maria Rovira. Finalment, també va visitar la Central Hidroelèctrica de Capdella.

Crits d’independència
Una cinquantena de joves, majoritàriament pròxims a les JERC i les CUP, van rebre al príncep d’Astúries i Girona, Felip de Borbó, amb crits d’independència, de rebuig a la monarquia i els Borbons, i també a la Constitució Espanyola, el passat 10 d’abril al matí a Tremp. Els joves també van cridar consignes relacionades amb el seu cunyat Iñaki Urdangarin i portaven caretes d’elefant amb al·lusió al viatge de Joan Carles I a l’Àfrica per caçar elefants. Un fort desplegament policial va desplaçar el grup de joves per minimitzar la protesta i evitat aldarulls.

Llegit 2231 vegades Darrera modificació el Dijous, 11 abril 2013 12:52

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar