Dijous, 15 Maig 2014 15:11

Continuen les obres d’emergència de la Diputació al pont de Gavet de la Conca per reparar els danys estructurals

Valorar aquest article
(0 vots)

La Diputació de Lleida avança en les obres de rehabilitació del pont sobre el riu Abella a Gavet de la Conca i que va iniciar a principis d’aquest mes per reparar els danys estructurals. Aquest pont de 250 metres de longitud presenta greus patologies estructurals que s’han agreujat durant l’últim any. Per aquest motiu, els Serveis Tècnics de Vies i Obres de la Diputació de Lleida van sol·licitar la declaració d’emergència en l’actuació, així com l’inici immediat de les obres de reparació.

Per donar la màxima prioritat a aquesta actuació, la corporació lleidatana va aprovar el passat ple del mes d’abril una actuació d’emergència al pont per fer front als danys estructurals.

Durant la passada setmana i inicis d’aquesta, dues empreses especialitzades han realitzat tasques per habilitar un pas provisional sobre la llera del riu que permetrà el trànsit dels usuaris quan s’hagi de tancar el pont i també han iniciat els treballs propis de la rehabilitació estructural.

Els treballs que es fan actualment a l’estructura consisteixen en el repicat dels nervis de les bigues i dels massissos de formigó al capitell de les piles, amb posterior raig a pressió de sorra de totes les superfícies vistes. Aquestes actuacions prèvies permetran eliminar tot el recobriment i parts exteriors del formigó deteriorat per a la seva reparació posterior.

Aquest pont correspon a la carretera LV-9123 entre la C-1412b i Sant Serni, (concretament entre els quilòmetres 2,750 i 3) que forma part de la xarxa de carreteres de la Diputació de Lleida.

Les principals causes del deteriorament de l’estructura són l’antiguitat d’aquesta construcció, que va ser inaugurada sobre l’any 1929, i els efectes de l’entrada d’humitat al formigó i de les gelades freqüents en aquesta zona de la conca de Tremp.

Llegit 480 vegades

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar