Dimecres, 21 Maig 2014 17:29

Estudiants holandesos donen 3.203 euros al projecte de recuperació de camins de la Vall Fosca

Valorar aquest article
(0 vots)

Els 65 estudiants de la Universitat de Breda (Holanda) van finalitzar el pasat 14 de maig l’estada a la Vall Fosca i la reconstrucció de parets de pedra seca de l’antic camí d’Antist, del municipi de la Torre de Capdella. Aquests estudiants, que van estar treballant de forma altruista, han aportat un total de 3.203 euros al projecte de recuperació de camins iniciat per l’Associació Marques de Pastor, l’Ajuntament de la Torre de Capdella i el Consell Comarcal del Pallars Jussà en aquest tram de camí de la Vall Fosca.

Amb dos dies i mig, els alumnes de la Universitat de Breda, van reconstruir uns 30 metres quadrats de paret de pedra seca del camí que uneix Antist amb Castell, van arranjar el ferm i van espedregar la zona.

El camp de treball en el qual van participar forma part de l’ajuda voluntària en la qual un grup d’estudiants holandesos aprofiten la realització del viatge d’estudis, finançat amb fons propis, per ajudar a la construcció i manteniment d’elements arquitectònics. La Universitat de Breda és va interessar per aquest camp de treball arran de l’atorgament del Premi de Turisme Responsable que l’Associació Marques de Pastor va rebre el 2013.

Durant tot el curs els alumnes de la Universitat de Breda organitzen un gran nombre d’activitats per tal de recaptar fons per al viatge i per al projecte al qual dediquen el seu voluntariat, aquest any, el Cinquè Llac.

Els representants de la Universitat van mostrar el seu agraïment per participar en la reconstrucció de parets de pedra seca, i per haver pogut treballar i interactuar amb la població local i conèixer el seu entorn i costums.

Llegit 526 vegades

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar