Dijous, 05 Juny 2014 10:11

Avancen les obres de millora de la carretera de Llimiana i del pont sobre el riu Abella a Gavet de la Conca

Valorar aquest article
(0 vots)

Les obres de millora de la carretera de Llimiana i les obres de rehabilitació del pont sobre el riu Abella a Gavet de la Conca avancen a bon ritme. Així ho va constatar el president de la Diputació, Joan Reñé, el passat 30 de maig després de visitar les dues actuacions en les quals l’ens provincial hi inverteix més d’1,3 milions d’euros.

Amb les obres a la carretera LV-9121 d’accés a Lliminiana se suprimiran 7 dels 9 revolts actuals. Segons Reñé, les obres en aquesta carretera, que enllaça amb la C-13, eren una assignatura pendent i la voluntat de la institució és poder actuar també en els 6 dels 8 quilòmetres que quedaran pendents.

El projecte, que compta amb un pressupost de 750.000 euros, té com a objecte millorar el traçat i les condicions geomètriques d’un tram de gairebé 1.800 metres, situat entre el punt quilomètric 4,9 i el 6,6, a uns 100 metres de l’encreuament de Sant Miquel de la Vall.

La corporació està portant a terme les obres des del passat mes de març i el termini d’execució és d’aproximadament un any.

Per escurçar i millorar el recorregut l’empresa adjudicatària de les obres, Miquel Rius SA, treballa en dos variants que sortiran dels límits de la carretera actual. La primera té el punt de partida al punt quilomètric 5,1 i la segona, al 6,2.

Per la seva part, les obres al pont sobre el riu Abella a Gavet de la Conca, que van començar a principis de maig, consisteixen en reparar les patologies estructurals que s’han agreujat durant l’últim any. El pont correspon a la carretera LV-9123 entre la C-1412b i Sant Serni, (concretament entre els quilòmetres 2,750 i 3) que forma part de la xarxa de carreteres de la Diputació de Lleida.

Les principals causes del deteriorament de l’estructura són l’antiguitat d’aquesta construcció, que va ser inaugurada sobre l’any 1929, i els efectes de l’entrada d’humitat al formigó i de les gelades freqüents en aquesta zona de la conca de Tremp.

Les obres per garantir el manteniment de les condicions de seguretat de l’estructura suposen una inversió de 598.785,36 euros i tenen una durada estimada de cinc mesos.

Llegit 498 vegades Darrera modificació el Dijous, 05 Juny 2014 11:03

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar