Dilluns, 25 Juliol 2016 13:52

Inauguren els dos nous trens de la línia Lleida-la Pobla

Valorar aquest article
(0 vots)

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, acompanyat del president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), Enric Ticó, ha inaugurat aquest diumenge els dos nous trens de la línia Lleida-la Pobla de Segur, que s’han posat en servei aquest dilluns 25 de juliol. Amb el nou material mòbil es dóna un impuls a la línia, amb un servei que gairebé triplica l’oferta actual i amb una important millora en la velocitat comercial, ja que el temps del trajecte es redueix en 15 minuts.

Les millores també inclouen una reducció tarifària en les relacions amb el Pallars, amb rebaixes en els abonaments de deu viatges de fins al 37% respecte als preus actuals, i l’equiparació del preu del bitllet senzill del tren i el bus. També es reforcen les connexions amb bus per aconseguir una oferta conjunta amb un servei cadenciat i sense superposició de serveis. El Tren dels Llacs es podrà reprendre a partir de dissabte vinent amb els nous trens.

 

El tren de la gent

Rull ha destacat que el tren de la Pobla és “la història de la mobilització de la gent d’un territori que mai no s’ha rendit”. “És la història d’un èxit col·lectiu”, ha subratllat. Ha recordat que l’Estat volia tancar la línia de la Pobla però que les institucions catalanes i, sobretot, la gent del territori van lluitar per mantenir-la. “Quan hi ha un poble que desitja fermament un objectiu, que treballa en positiu, i quan aquest poble s’alça ningú no el pot aturar”, ha dit.

El titular de Territori i Sostenibilitat ha explicat que amb els dos nous trens “millorem un bon servei perquè hem incorporat la millor tecnologia: tenim més trens, més freqüències, reduïm el temps del trajecte i hem aconseguit que la gent es connecti millor, més ràpid i amb un servei pensat des del territori”.

 

Traves administratives

El conseller Rull, que ha agraït la “paciència” de la gent del territori, també s’ha referit al retard de dos mesos i mig en l’estrena dels dos nous trens. “Ha costat perquè hi ha hagut unes dificultats administratives incomprensibles per part de l’Estat i per recórrer 2 quilometres dels 89 que té la línia ens ha fet passar per totes les vicissituds. Hi ha institucions que sempre intenten buscar problemes a qualsevol cosa i altres que treballen per trobar solucions. Necessitem més autogovern perquè això no passi, per prendre les nostres pròpies decisions”, ha manifestat.

A la inauguració també hi han assistit el secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font; el director general de Polítiques de Muntanya, Albert Alins; el delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré; la delegada del Govern a l’Alt Pirineu, Maria Rosa Amorós; el president de la Diputació, Joan Reñé; així com els alcaldes dels municipis per on passa la línia i altres autoritats del territori.

 

Deu trens per sentit a Balaguer

Entre Lleida i Balaguer, l’oferta ferroviària passarà de les 4 expedicions per sentit actuals a les 10, entre les 5.25 hores i les 22.25 hores (divendres fins a les 22.55 hores). Sumant les comunicacions amb autobús, les dues ciutats estaran connectades amb transport públic amb 52 expedicions diàries, 27 d’anada i 25 de tornada. 

Pel que fa al corredor entre Lleida i la Pobla, l’oferta ferroviària es quadruplica. Ara mateix hi ha un tren per sentit al dia.

   

Recuperació del servei al Tren dels Llacs

La posada en funcionament dels nous trens permetrà també recuperar el servei del Tren dels Llacs, interromput els dos darrers caps de setmana per les altes temperatures de la zona. A partir del dissabte 30 de juliol i fins al 13 d’agost, el servei es realitzarà amb les noves unitats, que permeten fer el trajecte amb la màxima comoditat climatològica. Per a aquestes tres circulacions, FGC ha establert un preu especial: adults 22 euros, infants 20 euros i grups 18 euros.

L’actual temporada del Tren dels Llacs, la vuitena, va començar el 2 d’abril. Gràcies al cinquè cotxe que es va inaugurar la temporada passada, l’ocupació prevista és del 98% i l’objectiu és assolir els 7.134 visitants. Aquesta temporada es faran un total de 29 circulacions: 26 amb el tren històric i 3 amb les noves unitats.

Llegit 552 vegades

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar