Dimecres, 19 Octubre 2016 09:33

Licors Portet elabora la ratafia de l'Ermità, considerada la més antiga de Catalunya

Valorar aquest article
(0 vots)
Fra Valentí Serra de Manresa ha recuperat una recepta de finals del segle XVIII Fra Valentí Serra de Manresa ha recuperat una recepta de finals del segle XVIII Licors Portet

Licors Portet de la Pobla de Segur ha presentat la ratafia de l’Ermità, considera la més antiga de Catalunya ja que està elaborada a partir d’una fórmula recuperada d’arxius caputxins de finals del segle XVIII per Fra Valentí Serra de Manresa, reconegut estudiós de les plantes medicinals, herbes i espècies i les seves aplicacions remeieres i culinàries.

La ratafia de l’Ermità ha estat elaborada per la maceració en aiguardent de vi de 17 plantes aromàtiques i fruites. La seva graduació és de 26% volums d’alcohol i el contingut en sucre de 250 grams per litre.

 La ratafia és un licor aperitiu i digestiu. De fet, la tradició pairal i monàstica de Catalunya n’aconsella una copeta després dels àpats festius, ja que afavoreix la digestió i activa la circulació de la sang. És també un excel·lent complement a la cuina en salses o rostits, on aporta tots els sabors i matisos de les plantes amb què s’elabora i també per elaborar postres amb fruita o pastisseria.

Licors Portet és una de la firmes fabricants de licors tradicionals més reconegudes del país, amb més de 125 anys de trajectòria i darrerament guardonada a diferents concursos de vins i licors nacionals i internacionals.

Llegit 545 vegades

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar