Dissabte, 27 abril 2013 10:47

El Tren dels Llacs emprèn el primer viatge de la temporada aquest dissabte

Valorar aquest article
(0 vots)

El Tren dels Llacs inicia la temporada aquest dissabte, 27 d’abril, dia en que farà el seu primer viatge amb tren entre Lleida i La Pobla de Segur, amb l’atractiu d’un paisatge singular i múltiples possibilitats lúdiques i gastronòmiques per als visitants al llarg del recorregut per les comarques del Segrià, la Noguera i el Pallars Jussà.
 
Aquesta és la cinquena temporada que funciona aquest servei turístic que va néixer l’any 2009 fruit d’una iniciativa conjunta d’FGC i la Diputació de Lleida, amb la col·laboració de l’aleshores Departament d’Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat i els ajuntaments dels municipis de la línia, amb l’objectiu de convertir-lo en un referent que contribueixi a la dinamització econòmica d’aquest territori.
 
La posada en funcionament d’aquest servei turístic comporta un cost de 170.000 euros, finançat entre les parts: la Generalitat n’aportarà el 50%, mentre que la Diputació de Lleida n’assumirà el 37,50% i l’ATM de l’Àrea de Lleida, el 12,50% restant.
 
Enguany el tren històric ofereix 23 circulacions entre els mesos d’abril i octubre. Com la temporada anterior, el Tren dels Llacs sortirà de l’Estació de Lleida - Pirineus a les 10.30 hores i arribarà a La Pobla de Segur a les 12.30 hores. La tornada serà a les 17.30 hores.
 
Per segon any consecutiu, els viatgers podran gaudir d’un pack de benvinguda amb productes gastronòmics de la terra i d’una degustació gastronòmica a la tornada a l’estació de Balaguer cap a les 18.45 hores. A més, el servei comptarà amb la participació d’un grup d’animació per amenitzar tot el viatge fins a la finalització, que serà a les 19.30 hores.
 
L’any passat el servei va comptar amb una ocupació mitjana dels trens de prop del 85%, passant dels 4.518 visitants el 2011 als 4.943 del 2012.

Llegit 1586 vegades

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar