Dilluns, 12 Maig 2014 09:14

La Pobla de Segur instal·la 4 desfibril·ladors automàtics

Valorar aquest article
(0 vots)

L’Ajuntament de la Pobla de Segur ha adquirit quatre desfibril·ladors automàtics per donar una resposta ràpida i un nou servei sanitari entre la població en cas d’emergència, amb una millora de l’efectivitat en l’atenció urgent.

Els desfibril·ladors externs automàtics (DEA) són els equips tècnics homologats per analitzar el ritme cardíac, identificar les arítmies mortals tributàries de desfibril·lació i administrar una descàrrega elèctrica amb la finalitat de restablir el ritme viable amb nivells alts de seguretat.

La instal·lació i l'ús d'aquests aparells està regulada per la normativa, que preveu la seva inscripció al registre administratiu de desfibril·ladors fora de l'àmbit sanitari. En aquest sentit, s'hi han d'inscriure les entitats públiques o privades i els particulars que disposin d'aquesta mena d'aparells.

Els equips de desfibril·ladors es poden trobar en diferents indrets del municipi. principalment en equipaments on es practica l’esport i on hi pot haver una important afluència de persones. Els dos primers equips estan ubicats de forma permanent a la Residència Verge de Ribera i al Pavelló Municipal d’Esports. El tercer equip és itinerant, entre els vestidors del Camp de Fútbol i les Piscines municipals. Finalment el quart desfibril·lador el portarà la unitat mòbil de la policia municipal.

Paral·lelament s’ha format a personal municipal per al seu ús. S’han fet dues presentacions amb l’Associació de Dones i l’Ajuntament de la Pobla de Segur i un curs de formació gratuït d’ una durada de 6 hores, a càrrec de Transport Sanitari de Catalunya. La positiva acollida amb una quarantena de persones que va assistir permetia l’obtenció d’un títol del Consell Català de Ressucitació.

L’adquisició d’aquests aparells s’ha fet amb l’ ajut de la Diputació de Lleida per dos d’ells i a càrrec del pressupost municipal pels altres dos.

 

L’Ajuntament manifesta la seva satisfacció per poder desenvolupar aquest projecte enguany, i destaca la importància de la iniciativa que vetlla per la salut de les persones i estudia la possibilitat d’instal·lar-ne dos més.

 

Llegit 630 vegades

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar