Dijous, 31 Juliol 2014 17:53

El Pallars Jussà rebrà més d’un milió d’euros per a programes socials

Valorar aquest article
(0 vots)

El Consell Comarcal del Pallars Jussà i el Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya, han signat el Protocol addicional - 2014, que dóna continuïtat als serveis que presta l'ens comarcal en matèria de serveis socials. El Departament hi destinarà una partida de 1.124.123 euros, xifra que permetrà mantenir tots els programes que s’estan desenvolupant actualment des del Consell així com impulsar-ne de nous.

El president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Joan Ubach, ha signat avui a Tremp el protocol juntament amb els presidents de les comarques del Pirineu en presència del director del Serveis Territorials de Benestar Social, Josep M. Forné, en un acte en què Ubach ha destacat la importància dels serveis socials com un dels 3 pilars de l’estat del benestar, juntament amb la sanitat i l’educació, i que en circumstàncies com les actuals, les actuacions que s’hi desenvolupen són encara més necessàries.

En el marc de la trobada, Ubach ha posat de manifest la necessitat que la Generalitat aboni els 375.000 euros corresponents als convenis 2012 i 2013 que encara no han arribat. Per la seva part, la Conselleria s’ha compromès a satisfer aquestes quantitats abans d’acabar l’estiu, i ha justificat el retard en tant són diners de la Llei de la Dependència que arriben en comptagotes des de Madrid.

Entre els nous projectes que inclou el protocol 2014 destaca la creació d’un servei itinerant d’Intervenció Educativa destinat a l’atenció de menors en risc i a les seves famílies. Aquest programa, que actualment s’està dissenyant, tindrà caràcter itinerant per diferents municipis de la comarca i oferirà serveis com la intervenció socioeducativa dels menors o la prevenció de situacions de desprotecció dotant de recursos als menors i les seves famílies.

Els principis rectors del contracte programa són entre d’altres, donar prioritat a l’atenció a les persones en situació de necessitat social i de dependència, homogeneïtzar les condicions de prestació i de finançament dels serveis inclosos i desenvolupar sistemes sostenibles de provisió de serveis socials.

Actualment des del Consell Comarcal es desenvolupen diferents programes dins del seu marc competencial com el Serveis Socials Bàsics (Equip bàsic, Servei d’ajuda a domicili, Ajuts d’urgència social, etc...), Atenció precoç, SIAD ( Servei d’Informació i Atenció a les dones ), EAIA (Equip d’Atenció a la Infància i l’Adolescència), Programa d’atenció social i educativa davant les situacions de risc, Acollida i integració a persones estrangeres immigrades, Transport adaptat, entre altres.

Llegit 669 vegades

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar