Dimecres, 17 Desembre 2014 22:34

L’Hospital Comarcal del Pallars estrena un colonoscopi per millorar la detecció precoç del càncer de còlon i recte al Pirineu

Valorar aquest article
(0 vots)

 

Aquest dimecres a la tarda, l’Hospital Comarcal del Pallars, gestionat per l’empresa pública Gestió de Serveis Sanitaris, ha celebrat un acte de reconeixement a l’Oncolliga’t Pallars i a la Diputació de Lleida, per la seva col·laboració econòmica en el finançament del nou colonoscopi, del que ja gaudeixen de fa unes setmanes professionals i pacients.

L’acte ha tingut lloc a la sala d’actes del centre i hi han assistit el gerent de les Regions Sanitàries de Lleida i de l’Alt Pirineu i Aran, Josep Pifarré; el diputat provincial Xavier Pont, en delegació del President de la Diputació de Lleida; la presidenta de l’Oncolliga’t de les comarques del Pallars, Dolors Rodríguez, el de Lleida, Enric Martí Suau; i el director de l'Hospital Comarcal del Pallars, F. Javier Abadías.

També han assistit a l’acte l’alcalde de Tremp, Víctor Orrit; els presidents dels Consells Comarcals de la zona; així com altres alcaldes de la zona i directius i facultatius de l’ICS i farmacèutics que col·laboren en el Programa de Detecció Precoç del Càncer de Còlon i Recte.

L’Hospital Comarcal del Pallar ha estrenat recentment un nou equip de colonoscòpia que permetrà una millora de qualitat en la detecció precoç del càncer de còlon i recte als pacients de les comarques del Pallars Sobirà, Pallars Jussà i l’Alta Ribagorça.

El nou equip de colonoscòpia, valorat en 35.000 euros, permet la detecció de pòlips molt petits i suposa un salt qualitatiu en permetre la digitalització de les proves del programa de detecció precoç del càncer de còlon i recte entre la població de majors de 49 anys al Pallars i la Ribagorça, així com una millora assistencial per als pacients de l’àrea de Digestiu de l’Hospital. Fins ara, l’aparell amb què comptava l’hospital era analògic.

El nou equip d’alta definició està format per un colonoscopi PENTAX EG 2990-i, acompanyat d’un videoprocessador PENTAX EPK i-5000 i un monitor 19’’ NDS 19 Radiance. Els aparells han estat adquirits gràcies a les aportacions de l’Oncolliga’t del Pallars i de les Comarques de Lleida, que han recaptat 15.000 euros mitjançant diverses activitats solidàries destinades a aquest projecte; la Diputació de Lleida, que ha finançat 15.000 euros més, i el mateix Hospital del Pallars, que ha aportat els 5.000 euros restants.

 
Llegit 772 vegades

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar