Imprimir aquesta pàgina
Dimarts, 14 abril 2015 09:56

La Junta Electoral obre un expedient a l'alcalde de Tremp per la distribució d'un Butlletí Municipal en període electoral

Valorar aquest article
(0 vots)

La Junta Electoral de Zona de Tremp, en reunió efectuada el dia 10 d'abril i en relació a la denúncia efectuada per CiU per la distribució del Butlletí d'Informació Municipal per part de l'Ajuntament de Tremp en període electoral, ha acordat la incoació d'un expedient sancionador contra l'alcalde de Tremp, Víctor Orrit, com a representant legal de l'Ajuntament. Ara, les parts disposaran de 15 dies per presentar al·legacions i proves. La Junta Electoral també ha acordat la retirada de la distribució del Butlletí, fins que l'instructor de l'expedient sancionador es resolgui.

El grup municipal de CiU a l'Ajuntament de Tremp va denunciar l'equip de govern (PSC) davant la Junta Electoral pel repartiment del Butlletí Municipal als veïns del municipi, un acte que consideren "electoralista" i "partidista". CiU denuncia que el repartiment de publicacions institucionals amb al·lusions clares a les realitzacions o fites aconseguides pel poder públic en el seu mandat està expressament prohibit des de la convocatòria electoral.

El partit convergent es basa en què la bustiada s'ha efectuat un cop han estat convocades les Eleccions Municipals, el dia 30 de març, contravenint expressament, segons expressa en la seva denúncia, allò que disposa tant l'article 50.2 de la LOREG, com la instrucció 2/2011, de 24 de març de la Junta Electoral Central sobre la interpretació de l'article 50 de la LOREG.

Davant aquest fet, el grup municipal de CiU a l'Ajuntament de Tremp, es va veure "obligat" a interposar una denúncia, segons apunten, "per tal de preservar els principis d'objectivitat i transparència que han de presidir en tot moment el processos electorals i el principi d'igualtat entre els actors electorals". Al mateix temps, en un comunicat emès als mitjans, CiU afirma que el repartiment del Butlletí Municipal no resulta imprescindible per la salvaguarda de l'interès públic o pel correcte desenvolupament dels serveis públics.

Llegit 827 vegades

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar