PP
Dimarts, 09 Juny 2015 12:36

Joan Ubach (CiU) serà el nou alcalde de Tremp

Valorar aquest article
(0 vots)

Joan Ubach (CiU) serà el nou alcalde de Tremp després d’arribar a un acord amb ERC per tal de formar coalició segons avança Pallarsdigital.cat. Així, l’històric socialista Víctor Orrit perd l’alcaldia després de 20 anys. Orrit ha exercit de primer edil de la capital del Pallars Jussà des de l’any 1991 a excepció del mandat 2003-2007 que va estar a l’oposició.

En els comicis del passat 24 de maig, el PSC va ser el partit més votat tot i empatar amb nombre de regidors amb CiU, 5 per cada força. Per la seva part, ERC va obtenir 3 regidors i el seu posicionament ha estat decisiu per donar l’alcaldia a CiU. L'arc consistorial de Tremp està format per 13 regidors de manera que amb els 5 de CiU i els 3 d'ERC sumen 8 edils que tenen majoria absoluta per poder governar. 

Segons apunta Pallarsdigital.cat, Joan Ubach ja va ser alcalde de Tremp els dos darrers anys de mandat de Miquel Verdeny (també de CiU), entre el febrer de 2005 i el juny de 2007, després que aquest últim es veiés obligat a cedir el seu càrrec al llavors número 2 per motius de salut. 

ERC de Tremp ha emès un comunicat en el que especifica que l'acord de CiU amb ERC té l'objectiu d'aconseguir una ciutat i una comarca on les persones puguin viure-hi millor, vol impulsar la transparència, facilitar l'accés dels ciutadans a les institucions així com implicar el consistori en el procés nacional que viu el país. 

Entre altres punts, l'acord incorpora la creació de diferents consells de participació ciutadana (esports, cultura, infància...), la incorporació de Tremp a Jussactiu o la retirada de diferents accions judicials interposades per l'actual alcalde, Víctor Orrit, que es consideren innecessàries i d'elevat cost per a l'Ajuntament.

La revisió de l'empresa de gestió de l'aigua i el preu que paguen els veïns, la continuació de les accions de promoció econòmica en l'àmbit agroalimentari o geològic, la revisió del Pla Urbanístic que fer-lo més proper a les persones o l'impuls de noves accions de caire empresarial són altres dels punts que s'impulsaran. 

 

Llegit 768 vegades Darrera modificació el Dimarts, 09 Juny 2015 13:10

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar