Dijous, 18 Juny 2015 11:31

El Consell del Jussà inverteix més de 200.000 euros en arreglar 25 km de camins

Valorar aquest article
(0 vots)

El Consell Comarcal del Pallars Jussà amb el suport de la Diputació de Lleida i el Departament de Territori de la Generalitat de Catalunya, han invertit un total de 218.057 euros en la millora de la xarxa de camins municipals d’accés a nuclis habitats. Dins el  projecte, s’ha actuat en un total de 25 quilòmetres de diferents camins dels 14 municipis de la comarca com el de Llussà, al municipi de Senterada o a Abella de la Conca on aquests dies s’està treballant en la millora del camí que comunica les masies d’Abella a partir de l’estabilització del ferm i l’eixamplament de la via.

En general els treballs, s’han centrat en la neteja de cunetes, el reforç del ferm o la col·locació de tanques de seguretat, entre altres, segons les necessitats de cada via. Les obres es van iniciar el passat mes de novembre i que estiguin enllestides al juliol.

El Pallars Jussà compta amb una xarxa de 470 quilòmetres de camins d’accés a nuclis habitats distribuïts ens els seus 14 municipis. La gran extensió d’aquesta xarxa de titularitat municipal, provoca moltes dificultats als ajuntaments, que no compten amb suficients fonts propis per gestionar el seu correcte manteniment. Per aquest motiu, des del 1994, des del Consell Comarcal es venen desenvolupant aquests programes de manteniment de camins, uns programes que en els darrers 3 anys han patit una reducció pressupostària important i que tot just enguany es comença a recuperar.

Llegit 685 vegades Darrera modificació el Dijous, 18 Juny 2015 13:32

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar