Imprimir aquesta pàgina
Dimecres, 09 Setembre 2015 18:26

Nova mobilització dels ramaders del Pallars per reclamar els ajuts pendents

Valorar aquest article
(0 vots)

Un centenar de ramaders dels Pallars Jussà i Sobirà es van manifestar dilluns 7 de setembre, davant de la delegació del Govern de l’Alt Pirineu i Aran, a Tremp, per reclamar el cobrament dels ajuts de la Indemnització Compensatòria de Muntanya (ICM). Els manifestants van tallar la C-13 davant de la delegació i representants dels ramaders es van entrevista amb el delegat del Govern, Albert Alins.

El que va començar amb una manifestació sorollosa, pel soroll de les esquelles que portaven els ramaders, va acabar amb silenci absolut i cares llargues dels ramaders després de saber el resultat de la reunió. segons els ramaders la conclusió de la reunió és ”voluntat tota i compromís cap” per part del Govern.

Els ramaders insisteixen en dir que ells han complert amb els compromisos que van adoptar quan es van convocar els ajuts i que l’administració ha de complir amb la seva part d’abonar els pagaments. Així li van exposar al delegat del Govern a l’Alt Pirineu, Albert Alins, a qui també li van fer entrega d’un dossier d’imatges amb danys a animals causats per la fauna salvatge. Cal recordar que Indemnització Compensatòria de Muntanya (ICM) és una subvenció creada per mitigar els desavantatges que suposa tirar endavant l’activitat agrària i ramadera a les comarques de muntanya en comparació amb altres territoris del país. Alhora, també ha de servir per fixar la població al territori. 

Llegit 669 vegades

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar