PP
Dimecres, 17 Agost 2016 11:31

El festival de cinema rural Mostremp, del 18 al 21 d'agost, projectarà 13 curtmetratges a la secció oficial

Valorar aquest article
(0 vots)

Un estiu més el cinema rural torna al Pallars de la mà del Mostremp. Enguany se’n compleix ja la 5a edició i, per celebrar-ho, el festival arriba ple de novetats. La mostra es durà a terme entre el 18 i el 21 d’agost a Tremp, i tindrà com a eix temàtic ‘Els cinemes recuperats’.

La mostra pujarà el teló el dijous 18 amb la inauguració del Mostremp 2016 i la projecció del film Slow West, un western modern que relata el viatge a la recerca d’un amor perdut.

La ‘Secció Oficial’ estarà composta per un total de 13 curtmetratges de temàtica rural i de la procedència més diversa, seleccionats d’un total de 110. Hi haurà obres per a tots els gustos i s’hi veuran tot tipus de gèneres: des del documental més tendre de Som pastor al dramatisme més psicològic d’Hileta o de Lost Village,passant, com no potser d’altra forma, per la crítica social i les dificultats inherents del ruralisme de la mà d’Aceite rancio o Dionisio. De la mateixa forma, s’hi podran trobar curtmetratges amb històries que exploren l’interior més humà, com la pèrdua de la innocència a Hermanos; el conflicte entre una adolescent i la seva mare a 14 anys i un dia; o l’emotiva Cocote. Historia de un perro. Competiran pel premi del públic i el del jurat, que aquest any estarà format pel cineasta Manel Dalmau, el gerent del Circuit Urgellenc Pere Aumedes i la reconeguda actriu catalana Maria Molins.

 

La cara més social

En l’edició d’enguany es consolida la ‘Finestra d’actualitat’. En aquesta secció es projectaran 5 curtmetratges relacionats amb diferents temàtiques d’àmbits socials i centrats en la més candent i rabiosa actualitat, com la identitat sexual a Víctor XX, el conflicte basc tractat amb humor a No abortamos, o la dramàtica recerca de l’or en una mina de Benín de Nobody dies here.  

 

Cinema al carrer i activitats per a tots els públics

Com en cada edició, la mostra surt de la Lira per tal d’afavorir la participació del públic i buscar el diàleg entre la gent relacionada amb el món del cine i els espectadors, com en els ja tradicionals ‘Vermut de cine’ (dissabte a les 12.00), amb la presència d’alguns dels directors dels curtmetratges finalistes de la mostra. També s’espera la participació en la ‘Festa del Cinema’: el sopar, que es farà a l’Hotel Terradets el divendres 19 a les 21:30, on es podrà gaudir d’un curtmetratge musicat en directe. 

Més enllà de la ‘Secció Jove’, el Mostremp segueix amb l’intent d’atansar el cinema als més petits i despertar l’interès entre els més joves. En aquesta direcció van propostes com la ‘Caravana Puck’, on s’hi projectaran diferents curtmetratges d’animació (divendres de 18:30 a 20:30 i dissabte d’11 a 14 hores), o la ‘Sessió Infantil’ del diumenge, amb la projecció de la pel·lícula d’animació Al sostre del món.

A més a més, i com a novetat d’enguany, durant tot el cap de setmana es podran visitar les exposicions dels cartells presentats al concurs d’aquesta edició, a la Lira, i la mostra fotogràfica sobre els 22 cinemes del Pallars ‘Anys de cinema’, que es durà a terme a l’Epicentre, i ha estat realitzada amb la col·laboració d’en Sisco Farràs.

 

Arribar a més racons

Seguint amb la voluntat de portar el cinema rural a tots els racons del Pallars, acostar la mostra al major nombre de públic possible i animar-ne la seva participació, durant les nits d’agost ha tingut lloc el ‘Mostremp sobre Rodes’. Cada any són més les localitats que s’hi afegeixen i, en aquesta edició, ja han estat un total de 12, amb les novetats d’Aulàs, Espui i Gerri de la Sal, que s’afegeixen a d’altres que han repetit l’experiència com Esterri d’Àneu, Sort o Pobla de Segur. L’assistència de públic enguany ha estat de 380 espectadors.

 

Llegit 506 vegades

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar