Dijous, 22 Setembre 2016 10:42

Conveni per millorar la qualitat de vida de les persones amb especials dificultats al Jussà

Valorar aquest article
(0 vots)
Membres del Consell Comarcal i de l'Associació Alba Membres del Consell Comarcal i de l'Associació Alba Consell del Pallars Jussà

El Consell Comarcal del Pallars Jussà i l’Associació Alba han signat un conveni col·laboració amb l’objectiu de millorar les condicions i la qualitat de vida de les persones amb especials dificultats del Pallars Jussà.

Alba oferirà el suport d’un tècnic que treballarà conjuntament amb els serveis socials de l'ens comarcal per detectar possibles noves oportunitats i implantar-les al territori. Aquests nous serveis tindran com a objectiu principal contribuir a la inclusió social de persones amb capacitats diverses perquè puguin desenvolupar-se al màxim com a persones a tots els nivells, tant laboral com social i d’autonomia.

En aquest sentit, es treballarà per reconèixer aquestes noves oportunitats, així com la seva viabilitat, de manera que a més de donar resposta a necessitats socials també generin llocs de treball en aquest sector.

Alguns dels projectes que volen implementar és la creació d’un centre ocupacional que promogui la inserció laboral d’aquest col·lectiu, la creació d’un Club Social que fomenti les activitats de lleure adreçades a persones amb problemes de salut mental o el foment del voluntariat tan a nivell local com internacional i accions de sensibilització.

També està previst potenciar serveis, que contribueixin a la màxima inclusió i millora de qualitat de vida de les persones del Pallars Jussà, promovent una consciència social i foment de l’associacionisme.

El president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Constantí Aranda, s’ha referit al fet que comarques com el Pallars Jussà no disposen actualment de serveis adequats per atendre la diferència entre les persones la qual cosa les fa encara més vulnerables, una situació que es vol revertir amb aquesta nova línia de col·laboració”.

Per la seva banda, el president de l’Associació Alba, Carles Ahumada, valora que és clau la col·laboració i la implicació de la ciutadania i de tots els ens de la comarca per aconseguir un territori inclusiu i compromès de cara a oferir noves oportunitats.

Llegit 621 vegades Darrera modificació el Dijous, 22 Setembre 2016 10:53

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar