Dimecres, 23 Novembre 2016 10:36

El Pallars Jussà acollirà joves voluntaris europeus per a tasques socials

Valorar aquest article
(0 vots)
Jornada formativa a l'Epicentre. Jornada formativa a l'Epicentre. Consell Comarcal del Pallars Jussà

AlbaJussà, entitat vinculada a l’Associació Alba de Tàrrega, està tramitant l’arribada de diversos voluntaris a la comarca del Pallars Jussà a través del Servei de Voluntariat Europeu del programa Erasmus+ de la Unió Europea. Aquests està previst que s’integrin en diversos projectes socials promoguts pel Consell Comarcal del Pallars Jusà que ja s’estan desenvolupant a la comarca a través de la mateixa AlbaJussà i de l’associació de voluntaris APROP-AT, tots ells relacionats amb persones amb especials dificultats.

L’auditori de l’Epicentre ha acollit una jornada informativa sobre les possibilitats que dóna a les persones joves el programa Servei de Voluntariat Europeu. A la jornada, organitzada per l’Associació Alba i el Consell Comarcal del Pallars Jussà, hi ha participat el responsable d’aquests programes dins el Servei d’Associacionisme i Educació en el Lleure de la Direcció General de Joventut, Ramon Closas, que ha exposat les oportunitats que aquest programa ofereix als joves de cara a poder conèixer altres països i altres experiències a partir de la realització d’un voluntariat. També han participat a la jornada dos joves, de Turquia i Portugal, que en aquest moments estan duent a terme un voluntariat a l’Associació Alba a Tàrrega i que han valorat aquesta experiència com un element que els ha permès créixer com a persones.

AlbaJussà, com a entitat receptora, però també d’enviament de voluntaris cap a altres països, ha ofert la possibilitat als joves del Pallars Jussà a participar en el projecte i gaudir d’una experiència similar en algun país europeu.

Per la seva part, el president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Constantí Aranda, ha animat als joves pallaresos a participar d’una experiència com aquesta de cara a la seva formació personal.

Llegit 445 vegades

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar