Divendres, 24 Març 2017 18:57

Presenten a Tremp l’Ateneu Cooperatiu per impulsar iniciatives d’economia social i cooperativa a l’Alt Pirineu i l’Aran

Valorar aquest article
(0 vots)
L'acte d'aquest matí. L'acte d'aquest matí. Delegació Territorial del Govern a l'Alt Pirineu i Aran

La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, acompanyada del president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Constantí Aranda, i el director general d’Economia Social, Tercer Sector, Cooperatives i Autoempresa, Josep Vidal, han presentat avui a Tremp l’Ateneu Cooperatiu de l’Alt Pirineu i l’Aran, un dels deu que formen part de la xarxa impulsada pel Departament arreu de Catalunya i que donarà servei a les comarques d’aquesta vegueria. L’Ateneu cooperatiu desenvoluparà projectes i activitats de foment i promoció de l’economia social i esdevindrà un punt de trobada, coordinació, aprenentatge, innovació i suport per a la creació de cooperatives i altres iniciatives d’economia social.

El projecte d’Ateneu Cooperativa de l’Alt Pirineu i l’Aran ha estat promogut pel Consell Comarcal del Pallars Jussà amb l’agrupació dels Consells del Pallars Sobirà, l’Alta Ribagorça, l’Alt Urgell, la Cerdanya i el Conselh Generau d’Aran. El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha destinat 215.000 euros. També hi han donat suport l’Ajuntament de Sort i les cooperatives Piro Megawatt SCCL, l’Agrària i Ramadera del Pallars SCCL, Cooperativa Pinergia SCCL, Pediatria del Pirineu SCCLP, Construccions Sant Sebastià SCCL, Corroncui SCCL i l’Associació Esportiva del Pallars.

La consellera Bassa ha destacat que aquest nou espai “afavorirà la creació d’empreses d’economia social i cooperativa, a més d’enfortir la viabilitat i sostenibilitat dels projectes i experiències existents per millorar l’ocupació i el desenvolupament del territori”. 

Llegit 244 vegades

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar