Dijous, 25 Maig 2017 10:56

Més de 40 joves del Jussà participen en projectes d’inserció laboral

Valorar aquest article
(0 vots)
Presentació curs de construccions sostenibles. Presentació curs de construccions sostenibles. Consell Comarcal del Pallars Jussà

Una quinzena de joves inscrits a Garantia Juvenil participen al curs que promou el Consell Comarcal del Pallars Jussà i el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) sobre Construcció sostenible en el medi natural. Aquesta formació és una de les dues que inclou el programa Integrals al Jussà juntament amb el curs de transformació agroalimentària.

El Consell del Pallars Jussà ha posat en mar el curs de Construcció sostenible en el medi natural en què hi participen 15 joves inscrits en la Garantia Juvenil que volen trobar feina en aquest sector. El curs consta de 165 hores de formació i un període de pràctiques de 120 hores.

El curs, gestionat conjuntament amb l’entitat Reintegra, vol que els alumnes aprenguin diferents tècniques tradicionals i molt desconegudes com la construcció amb pedra seca o la rehabilitació de forns de calç, cabanes de pastor o antigues cabaneres.

Val a dir que només tres consells comarcals de tota Catalunya, entre ells el del Pallars Jussà, han obtingut finançament per dur a terme simultàniament projectes en les línies Singulars i Integrals del programa de Garantia Juvenil.

Enguany un total de 42 joves del Pallars participen en aquests programes en tres disciplines diferents, la transformació agroalimentària, la gestió forestal i la de construcció sostenible. Totes elles pertanyen a sectors econòmics estratègics i en creixement a la comarca que ofereixen moltes probabilitats d’inserció als joves.

En la presentació del curs, el president del Consell, Constantí Aranda, va voler fer veure als participants l’oportunitat que els suposa participar en aquesta formació per tal d’introduir-se en un sector laboral de futur i els va instar a aprofitar al màxim, tan els coneixements que els transmetran els formadors, tots ells professionals experimentats, com les estades de pràctiques en empreses.

Llegit 435 vegades

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar