Dijous, 20 Juliol 2017 11:32

Camp de treball internacional al projecte Geoparc Conca de Tremp-Montsec

Valorar aquest article
(0 vots)
Els joves. Els joves. Projecte Geoparc Conca de Tremp-Montsec

Un total de 19 joves d’entre 18 i 25 anys procedents de 10 països diferents participen en la cinquena edició del camp de treball internacional sobre patrimoni geològic ‘Reading life in the rocks’ al projecte Geoparc Conca de Tremp-Montsec.

Els voluntaris s’organitzen cada dia en grups per a realitzar tasques en tres projectes diferents:

-       Patrimoni paleontològic. Rentat i triatge de sediments amb la col·laboració de l’equip de l’Institut Català de Paleontologia (ICP) Miquel Crusafonti el Centre de Suport Territorial Pirineus de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC)a Tremp. Alhora, coneixen el patrimoni paleontològic i arqueològic vinculat al Museu de Conca Dellài contribueixen a la seva conservació. Les diferents entitats implicades ja han col·laborat amb les tres edicions anteriors del camp de treball.

-       Patrimoni miner.Treballs de manteniment i condicionament de l’accés i espai exterior de la mina Eureka, al municipi de la Torre de Capdella.Arrangen antigues vies de vagonetes i col·laboren en la identificació de l’itinerari. Aquest projecte té continuïtat respecte l’any anterior.

-       Paisatge.Restauració de la xarxa de senders al voltant del municipi de Talarn anomenada “Racons a Quatre Passes”. Aquests sis itineraris pretenen preservar el paisatge i recuperar antics camins que passen per fonts, ermites o un pou de gel. Aquesta acció dóna continuïtat als camps de treball de joves catalans que l’Ajuntament de Talarn porta a terme des de fa dos anys.

A banda de participar en aquestes tasques, els joves també coneixen altres indrets del territori i se submergeixen en els valors i trets culturals principals d’aquesta zona a través d’activitats lúdiques i culturals paral·leles que ha preparat l’Ajuntament de Talarn. Alguns exemples són la visita als equipaments de l’àmbit del projecte Geoparc com el Centre de Visitants (Epicentre de Tremp), les Botigues Museu de Salàs de Pallars i la Central Hidroelèctrica de Talarn.

Aquest camp de treball està organitzat per la Direcció General de Joventut i gestionat per la Coordinadora Rural de Catalunya (CRUC), amb la col·laboració del projecte Geoparc Conca de Tremp - Montsec, els ajuntaments de Talarn i de la Torre de Capdella, el Museu de Conca Dellà, l’Institut Català de Paleontologia (ICP) Miquel Crusafont i el Centre de Suport Territorial Pirineus de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) a Tremp.

Llegit 303 vegades

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar