Imprimir aquesta pàgina
Divendres, 28 Juliol 2017 08:16

El Pallars Jussà acull per primera vegada dues voluntàries europees

Valorar aquest article
(0 vots)
Són de Turquia. Són de Turquia. Associació Alba

El Consell Comarcal del Pallars Jussà ha donat la benvinguda a 2 joves provinents de Turquia que per primera vegada realitzaran un Servei de Voluntariat Europeu durant 10 mesos en el territori del Pallars Jussà.

Les joves recent arribades, estaran ajudant i oferint suport a les activitats del projecte d'Alba Jussà en activitats i projectes del territori, en col·laboració amb els serveis socials del Consell Comarcal del Pallars Jussà i l'Associació Alba que és entitat acreditada d'enviament i d'acollida del Servei de Voluntariat Europeu (SVE) i compta amb més de 15 anys d'experiència fent projectes a Europa.

El projecte d'Alba Jussà que es va engegar el 2014 té com a objectiu oferir acompanyament i serveis d'habitatge, de lleure i terapèutics a persones amb discapacitat intel·lectual i malaltia mental del Pallars, així com les seves famílies.

Els dos nous voluntaris europeus també oferiran suport i dinamització a activitats socials que s'organitzen a la comarca  i que són obertes a tota la població. 

 

El voluntariat europeu, una experiència única

El servei de voluntariat europeu forma part del Programa Erasmus Plus, un dels programes de mobilitat que impulsa la Unió Europea. L'SVE ofereix la possibilitat a joves de 18 a 30 anys d'ampliar la seva formació, viure una experiència intercultural, conèixer diferents realitats, donar suport al desenvolupament de comunitats locals i ampliar els coneixements d'un idioma a través de la participació activa en un projecte de voluntariat i solidaritat, el treball en equip i la formació en diferents camps.

Es tracta d’una mesura que vol tenir continuitat en el temps amb l’arribada de més voluntaris per diferents projectes a la comarca i amb la voluntat d’incentivar la possiblilitat de que joves pallaresos puguin, si volen, realitzar aquest tipus de voluntariat en altres països.

 

Llegit 294 vegades

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar