Dimecres, 14 Febrer 2018 17:30

Tremp tanca els actes de Carnaval amb la sardinada popular de Dimecres de Cendra

Valorar aquest article
(0 vots)
Dimarts van servir 800 racions d'escudella. Dimarts van servir 800 racions d'escudella. Ajuntament de Tremp

Tremp tanca aquest vespre els actes de Carnaval amb la sardinada popular de Dimecres de Cendra, que se celebrarà al pavelló del Casal i en la qual es repartiran 50 kg de sardines que la gent es podrà coure in situ. 

Els actes van començar el passat dissabte amb una farinada que va recuperar l’entitat de lleure local La Casa del Sol Naixent. A la tarda va tenir lloc la rua i concurs de carrosses i comparses. Enguany es va arribar a les cinquena edició i van participar a la convocatòria 10 comparses i 2 carrosses que an desfilar acompanyades del grup Sound de Secà i la batucada dels diables Lo Peirot. El primer premi de carrosses va ser per a 'Los Guardianes', inspirada en la mítica sèrie Joc de Trons, que es van endur 300€ en metàl·lic i un lot de productes Al teu gust, aliments del Pallars, valorat en també 300€ i el segon premi d’aquesta modalitat va ser per a 'Muxo’sHuevs', que anaven disfressats d’ous de xocolata, i es van endur 300€. El premi a la millor comparsa va ser per a 'Estampida d’Estruços' que van guanyar 200€ i, finalment, el premi Kids va ser per a la comparsa 'The Flower Tremp', un grup molt nombrós de hippies, en aquest cas el premi va consistir en un lot variat amb entrades per espectacles de Xarxa Tremp, entrades pel Museu d’Isona, entrades pel cinema, entrades pel Parc Lúdic i d’Aventura de Port Ainé i altres obsequis patrocinats per comerços de la ciutat. 

Durant la jornada hi va haver molta animació i es van poder veure per Tremp moltes disfresses, algunes que han causat molts sensació i han tingut força repercussió, com per exemple un 'Manel Riu, el professor de Tremp anant a declarar'.

Pel que fa al ball de nit, l’Ajuntament va augmentar les mesures de control i seguretat, d’una banda, limitant l’accés de menors de 16 anys al ball només a aquells que anessin acompanyats d’un adult responsable i amb la corresponent autorització signada, i d’altra banda, vetllant perquè es respectés la prohibició de fumar dins de les instal·lacions. La vetllada va transcórrer amb normalitat i sense cap incident. Van passar per aquest ball aproximadament unes 700 persones.

Un altre acte esperat i amb molta trajectòria i reconeixement és l’Escudella de dimarts, ahir es va aplegar al pavelló del Casal molts veïns de Tremp per gaudir de la recepta que cuinen any rere any la colla d’escudellaires de Tremp. Es van vendre més de 500 plats i es van servir prop de 800 racions d’escudella.

Llegit 148 vegades

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar