Dilluns, 12 Març 2018 12:50

El Consell del Jussà adquireix un nou vehicle per millorar la recollida de residus

Valorar aquest article
(0 vots)

La junta de govern del Consell Comarcal del Pallars Jussà ha acordat l’adquisició d’un nou vehicle per a millorar la recollida de residus. La compra d'aquest ha suposat una inversió de 191.270,27 euros, que inclou a més el manteniment del vehicle i de la caixa compactadora durant 5 anys.

El servei de recollida de residus disposa d’un total de 6 camions distribuïts en 3 rutes d’actuació, que efectuen un total de 495 km diaris, 6 dies a la setmana. En  aquest sentit, s’estudia l’ampliació del servei en torns de tarda, que s’iniciarien a finals de l’estiu amb l’objectiu d’optimitzar els vehicles i oferir un millor servei.

La comarca del Pallars Jussà disposa de 1.418 contenidors amb els quals s’han recollit en el darrer any fins a 4.380,36 tones de residus sòlids urbans.

Durant el 2017 s’ha recollit també 28,94 tones de paper i cartró, xifra que suposa un increment de gairebé el 30% respecte l’any anterior, degut en gran mesura, a l’augment de comerços adherits a la recollida porta a porta. També s’ha incrementat la recollida d’envasos i vidre que en conjunt creix més d’un 50%, mentre que la planta de compostatge ha rebut prop de 500 tones de matèria orgànica.

Les dades registren increments notables que fa necessari l’ampliació del servei per tal de seguir donant una cobertura de qualitat en el temps. 

Llegit 97 vegades

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar