Dimecres, 09 Maig 2018 18:09

El Geoparc Tremp-Montsec s’anomenarà ‘Geoparc Orígens Pirineus Catalans’

Valorar aquest article
(0 vots)
Un moment de la presentació de la marca. Un moment de la presentació de la marca. Diputació de Lleida

L’Associació Geoparc Conca de Tremp-Montsec ha presentat avui el nou nom comercial del Geoparc Mundial de la UNESCO de les terres de Lleida, que serà ‘Geoparc Orígens Pirineus Catalans’. Aquesta serà la marca de posicionament territorial del projecte, que es comercialitzarà sota unes directrius que s'han donat a conèixer aquest matí a la Diputació de Lleida.

La presentació ha comptat amb la participació del president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé; del director general de Polítiques Ambientals del Departament de Territori i Sostenibilitat, Ferran Miralles; i del president de l’Associació Geoparc Conca de Tremp-Montsec, Joan Ubach.

Reñé ha destacat que “és un projecte de territori que posiciona les terres de Lleida una vegada més, en l’avaluació de la UNESCO, i que és una satisfacció formar part un cop més de la gran riquesa a nivell general i a nivell europeu i mundial que tenim a les nostres comarques”.

Per la seva banda, Miralles ha explicat que “aquests actius del territori ja estaven allà però mai s’havien posat prou en valor com en aquests moments, i per tant, que el patrimoni generi valor és importantíssim”.

En la seva intervenció, Ubach ha incidit en la nova creació de la marca. “No abandonem el nom de l’associació, sinó que el que estem creant és el nom comercial ‘Geoparc Orígens’, que, per situar-lo hi hem volgut afegir pirineus catalans”.

El primer Geoparc Mundial de la UNESCO de la província de Lleida, amb més de 2.000 km², està integrat per 19 municipis de 4 comarques lleidatanes: el Pallars Jussà, la Noguera, el Pallars Sobirà i l’Alt Urgell. Des del 2015, va emprendre un camí per aconseguir que aquesta zona de Lleida fos declarada Geoparc Mundial de la UNESCO, per la seva gran riquesa geològica, reconeguda a nivell internacional, i pel seu patrimoni natural, històric i cultural, i el passat 17 d’abril es va assolir aquesta fita.

Actualment al món hi ha 140 Geoparcs en 38 països diferents. Els Geoparcs Mundials de la UNESCO són una marca de qualitat que s’està posicionant a nivell mundial i, en aquest sentit, el territori lleidatà també cal que segueixi treballant per tal d’assolir aquest posicionament tant a nivell local com a nivell internacional, i per això s’ha realitzat tot un estudi de creació de nou nom i marca. La nova marca comercial aposta per la senzillesa i la utilització del leitmotiv del Geoparc “Els últims dinosaures d’Europa”.

Llegit 190 vegades

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar