Dimarts, 02 abril 2019 12:08

L’Arxiu Comarcal del Pallars Jussà celebra 10 anys amb la inauguració d'una exposició de botigues històriques

Valorar aquest article
(0 vots)
Visita a l'exposició. Visita a l'exposició. Ajuntament de Tremp

Aquest 2019 fa 10 anys que l’Arxiu Comarcal del Pallars Jussà va obrir les seves portes. En el marc dels actes de celebració dissabte passat es va inaugurar l’exposició La rebotiga de l’Arxiu, 6 botigues històriques de Tremp, que vol contribuir a reivindicar el paper del comerç a Tremp i en especial el d’unes botigues històriques que han dipositat la seva documentació a l’arxiu, al mateix temps que vol incentivar la participació dels trempolins en l’ingrés de documentació a l’arxiu.

Aquesta mostra estarà oberta fins al 15 de setembre els caps de setmana matí i tarda, i es complementarà amb visites guiades teatralitzades per als escolars i altres col·lectius, entre altres activitats puntuals i conferències realitzades amb el comerç tradicional i la dinamització local.

El punt i final als actes commemoratius d’aquest dissabte el va posar un sopar obert a tothom, que va comptar amb una setantena de persones vinculades a l’Arxiu i al territori.

D’altra banda, diumenge es va presentar el llibre guanyador de la XXV edició del Premi Vent de Port que ha estat Croquis d’un nu pintoresc  de Joan Graell. El recull que es publica inclou aquest conte i els 15 finalistes que han resultat seleccionats entre els 120 contes presentats, provinents d’arreu dels Països Catalans. Aquest premi que va ser creat pels membres de la Casa del Sol Naixent l'any 1994, s'ha guanyat una gran consideració en el món literari català. En motiu del 25è aniversari, l’acte es va dur a terme a l’espai cultural la Lira i va comptar amb la col·laboració d’artistes locals i del pica-pica de comiat a càrrec del Comerç Associat de Tremp.

Llegit 379 vegades

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar