Dimarts, 23 abril 2019 08:58

Presenten el llibre infantil i il·lustrat 'La vila de Tremp', sobre la història del municipi

Valorar aquest article
(0 vots)
Un moment de la presentació del llibre. Un moment de la presentació del llibre. Ajuntament de Tremp

Tremp ha presentat el llibre infantil i il·lustrat La vila de Tremp, obra de l'historiador Pau Castell i de la il·lustradora Laura de Castellet.

Castell ha destacat que aquest és el primer llibre il·lustrat que es fa de la història de Tremp. El llibre abasta el període històric des de la fundació de Tremp a l’Edat Mitjana i el seu creixement, que va fer esdevenir la vila una ciutat al llarg del segles. De fet, Castell ha remarcat que a Tremp se la coneixia popularment amb el nom de la ciutat del Pallars. 

El llibre és fruit de la recerca en arxius i consulta bibliogràfica de les publicacions de molts historiadors trempolins que han permès que avui aquest volum sigui un llibre de divulgació històrica sobre la ciutat de Tremp, un recull de fets històrics de més de 1000 anys. 

Per la seva part, Laura de Castellet, medievalista i il·lustradora, ha explicat com ha estat el procés de creació de les il·lustracions del llibre a partir d’imatges fotogràfiques i seguint les indicacions que li facilitava l’autor pel que fa als paisatges i determinades zones urbanes de Tremp. 

Es tracta d’un llibre infantil per a nens i nenes a partir de 8 anys, tot i que és també és per a tots els públics. Des d’aquesta tarda es pot trobar a els llibreries trempolines.

Llegit 47 vegades

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar