Dilluns, 29 Juliol 2013 09:48

L'Epicentre captiva l'atenció dels ciutadans en les jornades de portes obertes

Valorar aquest article
(0 vots)

Les jornades de portes obertes que han tingut lloc aquest passat cap de setmana a l'Epicentre, el Centre de Visitants del Pallars Jussà, han aconseguit el seu objectiu: atraure l'atenció del públic local i contagiar-li la il·lusió pel projecte.

L'Epicentre busca incentivar i promoure el Pallars Jussà, un turisme responsable, respectuós amb el territori i implicat amb la societat que hi habita. El primer pas, doncs, era presentar-se a la ciutadania i celebrar l'obertura d'aquest nou equipament amb els pallaresos.

Les jornades es van encetar amb la presència del trempolí Eduard Muntada i el solsoní Aleix Albareda, actors que interpreten els personatges 'Cullera' i 'Estadella' a la popular sèrie Gran Nord de TV3, ambientada en una vall poc coneguda del Pallars. Muntada va assegurar que se sentia orgullós de ser pallarès i va manifestar la intenció de fer d'ambaixador de la seva terra, un paisatge "autèntic, un somni per a unes vacances en família i un diamant en brut per descobrir". Per la seva banda, el president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Joan Ubach, va manifestar "la voluntat de difondre els valors i el potencial turístic del Pallars Jussà a través de l'Epicentre, un equipament a partir d'ara esdevé una finestra oberta al món".

Durant tot el matí del dissabte, les impressions de la gent que descobria el nou Epicentre van tenir un ressò en clau d'humor al programa Matinal Brutal, el morning show que condueix Joan Parramon a GUM FM.

Com a part de la celebració de l'obertura de l'Epicentre, van presentar-se dues publicacions a càrrec d'autors locals en sengles actes que van tenir lloc dissabte i diumenge respectivament: Els cellers del Pallars Jussà, de Jordi Mur; i L'electricitat al Pallars Jussà, 1911-1940. Imatges d'un temps i d'un espai, de Martí Boneta i Xavier Tarraubella. Ambdues presentacions van tenir lloc a la sala d'actes de l'Epicentre, un equipament que a partir d'ara podrà acollir actes d'aquest tipus.

A banda dels serveis d'atenció i informació al visitant -centralitzats a la planta baixa de l'edifici-, el nou Epicentre acull espais d'exposició on es presenta una introducció als atractius turístics de la comarca del Pallars Jussà. Els continguts del centre d'interpretació s'estructuren en sis àmbits distribuïts en dues plantes: 'Geologia i terra de dinosaures, L'espectacle de la natura i Els sons de la nit a la primera planta, i El pas de les cultures, Escolta una història i Històries de gent del Pallars a la segona. A més, el nou Epicentre compta amb aules didàctiques i sala de consultes per a investigadors. Tot plegat, uns 700 metres quadrats destinats a promoure l'activitat turístic del Pallars Jussà.

La diversitat de l'oferta turística del Pallars Jussà fa que sigui un destí apte per a tot tipus de públic, des dels joves que fan barranquisme en un dels 32 barrancs ressenyats a la guia de turisme actiu de la comarca fins al grup de sèniors que reviu temps passats a les botigues-museu del Centre d'Interpretació de l'Antic Comerç de Salàs.

Però el Pallars és especialment un destí per al turisme familiar: fer una ruta en bicicleta al matí per acabar banyant-se al riu i gaudir amb una activitat de geocaching a la tarda és només un exemple de tot allò que pot ser una jornada al Jussà gràcies a les múltipes possibilitats que s'ofereixen.

Fer senderisme pels antics camins de ferradura, agafar el Tren dels Llacs fins a la Pobla de Segur, observar les estrelles al Parc Astronòmic del Montsec o assistir a l'espectacle de la brama del cérvol a Boumort: el Pallars Jussà aposta per un turisme sostenible i de baix impacte sobre el territori, que faci compatible el desenvolupament econòmic que suposa l'activitat turística amb la preservació del patrimoni natural de la comarca.

Una oferta turística que ha comptat amb la complicitat del sector privat, que ha entès que la missió d'obrir el Pallars Jussà al visitant demanava la seva implicació i participació, i que ara té en l'Epicentre el punt neuràligc a partir del qual s'ha de potenciar l'activitat turística a la comarca.

 

 

Llegit 1818 vegades Darrera modificació el Dilluns, 29 Juliol 2013 11:23

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar