Dijous, 05 Juny 2014 20:13

Neix la guia ‘A peu pel Prepirineu de Tremp’

Valorar aquest article
(0 vots)

A peu pel Prepirineu de Tremp és el nom de la nova guia per conèixer rutes a peu de diferents dificultats en un radi d’uns 100 quilòmetres. L’acte de presentació s’ha celebrat aquest matí a la Diputació de Lleida i ha comptat amb la presència del diputat Xavier Pont; l’alcalde de Tremp, Víctor Orrit, i l’autor de la guia, Jordi Tutusaus.

Pont ha felicitat “a tots els que han fet possible aquest gran treball, entre els quals es troba la Diputació, perquè respon a la demanda dels caminants i amants de la natura. Es tracta d’un dels llibres importants que fan conèixer i créixer el nostre territori”.

Orrit, per la seva banda, ha explicat que “és una eina que ens dóna una visió diferent del municipi, donat que es tracta d’una guia molt humana que es basa, en gran part, en les experiències d’habitants de la zona”.

La guia agrupa 12 caminades de diferents dificultats, enllaçades amb la història, el patrimoni local i les vivències d’habitants d’aquests indrets amb l’objectiu de fer difusió i divulgació dels atractius i les peculiaritats del municipi més extens de Catalunya. Dos de les dotze propostes són passejades curtes de dificultat mínima; cinc són també passejades curtes però de dificultat mitjana, per sota dels 14 quilòmetres de longitud i els 500 metres de desnivell, i les cinc restants són excursions més exigents amb major desnivell.

L’autor de l’obra, Jordi Tutusaus, ha repassat els deu anys de creació del llibre. “El primer que ens van demanar des de l’editorial va ser que, si volíem una guia de camins, havíem de tenir senders en condicions. Va ser aquí on va començar la gran tasca que ha dut a terme l’ajuntament de Tremp, amb la reforma i senyalització dels camins que composen cadascuna de les rutes”. Una de les novetats, ha comentat Tutusaus, “és la inclusió d’entrevistes amb personatges que expliquen en primera persona diferents aspectes les seves vivències als pobles de la zona”.

Llegit 691 vegades

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar