Articles filtrats per data: Dijous, 10 Maig 2018

La 54a edició de la Fira de Primavera de Tremp, que es va celebrar els dies 5 i 6 de maig, va ser un “èxit rotund”, segons va assegurar la regidora de Promoció Econòmica, Anna Ritz, la qual va destacar especialment l’assistència de públic a la 3a Trobada Pallars de foc, amb la participació d’una desena de colles de diables i les seves figures, que va qualificar com una “referència al Pirineu”. Ritz també va posar en valor la segona edició del Food Fest Pallars, que va comptar amb 24 restaurants de la comarca amb l’objectiu d’impulsar el sector de la restauració. Els visitants van poder degustar una trentena de tapes acompanyades amb vins i cerveses del Pallars.

La regidora de Promoció Econòmica  va afegir que a la Fira de Primavera hi havia un estand de la nova colla castellera de Los Malfargats del Pallars, que es van constituir a començaments d’any i esperen atreure nous membres. En aquest sentit, en el marc del certamen hi va haver una demostració castellera.

Així mateix, hi havia programades també sardanes i una degustació de girella, un embotit típic de la zona. L’edil va subratllar que en els últims tres anys han potenciat la celebració d’activitats culturals en el marc de la fira i va apuntar que, a causa de l’èxit aconseguit, de cara al futur continuaran impulsant-les com a complement de la fira tradicional. Enguany, el certamen multisectorial va comptar amb 140 expositors, la qual cosa suposa un 8% més que l’any passat. El certamen vol ser un aparador dels atractius i els serveis que ofereix el territori.

Publicat a Tremp

El darrer ple del Consell Comarcal del Pallars Jussà va aprovar una moció conjunta de tots els partits polítics (PDeCAT, ERC i Candidatura de Progrés) per sol·licitar que organismes supracomarcals es facin càrrec de la titularitat de les carreteres d’accés a nuclis habitats que actualment pertanyen als propis municipis. La manca de recursos que en els darrers anys s’han destinat a la millora d’aquestes infraestructures han comportat un deteriorament sostingut de la xarxa viària municipal que els ajuntaments consideren insostenible. L’objectiu d’aquesta petició es centra en que aquests òrgans supracomarcals  puguin destinar els recursos econòmics, tècnics i humans necessaris per a facilitar la viabilitat i la seguretat de les carreteres de la comarca.

El president de l’ens comarcal, Constantí Aranda, va destacar que  “els ens locals de la nostra comarca són titulars del doble de quilòmetres en carreteres, que els que són competència d’altres administracions, fet que constata que els municipis pirinencs a dia d’avui es veuen obligats a assumir la gestió i els costos de manteniments d’unes infraestructures  -amb la participació dels consells comarcals- encara a dia d’avui insuficients i deficitàries”. 

Publicat a Tremp