Articles filtrats per data: Dilluns, 24 Novembre 2014

Jordi Ignasi Vidal va ser escollit per unanimitat, el passat dijous al vespre, pel grup local d’Esquerra a Balaguer com a candidat a les pròximes eleccions municipals.

Casat i amb tres fills, Vidal és enginyer agrònom al Consell Comarcal de la Noguera i portaveu d’Esquerra al consistori balaguerí. Vidal inicia aquesta etapa amb il·lusió i amb l’únic objectiu de treballar per la ciutat.

El partit a Balaguer ja va aprovar el passat 22 d'octubre la nova executiva i el pla de treball de cara a les municipals del mes de maig. A partir d’ara, s’obre un procés intern per acabar de tancar la llista definitiva de cara als comicis. 

 

Publicat a Balaguer

Més de 1.100 corredores van participar ahir diumenge a la 3a edició de la Cursa de la Dona, la xifra més elevada des que es va instaurar aquesta prova per tal de commemorar el Dia Internacional contra la violència envers les dones. Totes participants van cobrir amb poc més d’una hora el recorregut de 5 quilòmetres, ja sigui corrent o caminant, però sobretot amb moltes ganes i bon humor. La cursa, amb arribada i sortida a la plaça Mercadal, va transcórrer per la canalització del riu i pels principals carrers de la ciutat.

El caràcter intergeneracional (participants inscrites entre l’1 i els 73 anys) i popular de la prova va fer que moltes participants correguessin en família i grups d’amigues, i la gran majoria amb la samarreta identificativa de la cursa.

El grup Bandelpal de Balaguer fou l’encarregat de preparar la sortida amb una batukada, que va servir per començar a escalfar motors per superar els cinc kilòmetres que els esperaven per endavant. I a l’arribada, un esmorzar a base de fruita i coca amb xocolata desfeta, que els va servir per recuperar les forces després de l’esforç físic. Així mateix, enguany també es van fer tallers i es van instal·lar inflables per als infants que acompanyaven les atletes, ja que, a banda de ser una cursa per fer en companyia, a moltes participants les esperava la família a l’arribada.

La regidora de Serveis a les Persones, Gemma Trilla, es va mostrar molt satisfeta per l’èxit de la cursa i va agrair la presència de totes les participants, disposades a córrer “contra la violència de gènere i per a totes aquelles dones que la sofreixen i encara no s’han atrevit a denunciar-ho”. Per la seva banda, l’alcalde, Josep Maria Roigé, va destacar la “solidaritat i mobilització que genera aquesta causa”, però va recalcar que la millor manera d’eradicar la violència contra les dones és “fent pedagogia i denunciant i traient a la llum tots els casos”. La cursa també comptava amb la col·laboració del Consell Comarcal de la Noguera.

Una flashmob dirigida per les alumnes de l’Escola Municipal de Gimnàstica Rítmica va servir per acomiadar la jornada. 

Publicat a Balaguer