L’actriu i model catalana Mireia Canalda, col·laboradora en diferents espais de televisió entre ells AruCitys de 8TV, serà l’encarregada de conduir el proper 16 de desembre la gala de la 52a edició del Concurs Nacional de Vestits de Paper de Mollerussa, la qual tindrà lloc a les deu de la nit al Teatre L’Amistat. La vetllada inclourà també com a espectacle un concert de la Sandy River Jazz Band, amb la veu de Laia Porta i l’històric vibràfon d’Oriol Bordas interpretat per Fèlix de Blas. Així mateix, l’entrada a les tres categories del concurs anirà de la mà del rock&roll acrobàtic de Flip-Flap.

Les entrades per poder seguir en directe a la gala de la nit ja es poden adquirir a les taquilles del Teatre L’Amistat de dimarts a divendres de 6 de la tarda a les 8 del vespre. Els preus s’han fixat en 25 euros per al primer pis i les butaques de platea i 20 euros per al segon pis.

Pel que fa al jurat del Concurs Nacional de Vestits de Paper, un any més està format per professionals del món de la moda i el disseny. El president serà el dissenyador català Jose Maria Peiró, qui també ha cedit un disseny de la seva col·lecció de vestits de núvia per tal que sigui reproduït en paper i desfili a la gala fora de concurs. 

L’Ajuntament de Mollerussa ha resolt a favor de l’empresa Voltes Connecta SLU la licitació per la construcció d’un col·lector d’aigües pluvials de la plaça de Manuel Bertrand a la qual s’havien presentat 8 propostes. Les obres, que podrien començar durant el mes de gener, tenen un pressupost de 156.092 euros i es planteja fer-les en dues fases per tal de fer més àgil la seva realització, segons ha explicat aquest matí l’alcalde Marc Solsona.

Entre les millores presentades per l’empresa que ha presentat la proposta més avantatjosa hi ha l’augment de la capacitat per desaiguar la plaça de Manuel Bertrand, la millora de la capacitat portant, la construcció de 5 pous de registre i la reposició de l’aglomerat asfàltic a la cruïlla del carrer de Domènec Cardenal, afectat per les obres.

Val a recordar que aquesta obra, que s’emmarca dins el Pla de Barris, aprofitarà també en el seu primer tram una antiga mina que discorre per sota del pati de la rectoria i de la que es té constància documental des de mitjans del segle XVIII, encara que tot apunta a que és molt anterior.

 

Estudi per saber la generació d’emissions contaminants derivades de la mobilitat

D’altra banda, l’alcalde ha explicat també que s’ha encarregat un estudi per determinar la generació d’emissions de gasos d’efecte hivernacle (GEH) derivades de la mobilitat en la zona del Pla de Barris i com aquestes es poden reduir després de les obres de millora del centre urbà i la reducció del transit rodat que comporten. L’estudi, que compta amb un pressupost de 1.452 euros, ha estat encarregat a la mateixa empresa, Mcrit SL, que ha realitzat l’estudi de mobilitat d’aquesta zona.

 

L’associació de comerciants Mollerussa Comercial repartirà enguany 5.000 molleuros en premis durant la campanya de Nadal, que començarà a partir del dia 15 i s’allargarà fins el 5 de gener. El tret de sortida, però, serà aquest dissabte amb el 21è Mercat de Santa Llúcia que aplegarà a la plaça de l’Ajuntament de les 10 del matí a les 7 de la tarda una quinzena d’expositors, la majoria amb productes de decoració nadalenca per la llar, segons ha explicat el responsable de la Cambra de Comerç a Mollerussa, Josep Anton Gaya, que ha afegit que es modificarà la distribució de les carpes.

La presentació oficial de la campanya comercial nadalenca s’ha fet aquest matí a l’Ajuntament de Mollerussa, avalada per l’alcalde Marc Solsona, qui ha comentat que avui es farà l’encesa dels llums de Nadal de la ciutat tot i que sense fer el tradicional acte d’obertura en denúncia de la situació política que viu Catalunya. Tot i això, Solsona ha indicat que Mollerussa tindrà llums de Nadal perquè “no ens podem permetre que malgrat el context, el sector comercial es vegi afectat”, tot i que no es descarta fer aturades puntuals de l’encesa durant hores determinades com a protesta simbòlica.

Pel que fa a la campanya, el president de Mollerussa Comercial, Àlex Català, qui ha estat acompanyat per Sílvia Molins, membre de la junta, ha explicat que s’han editat un total de 20.000 butlletes, que es repartiran entre els comerços associats i que els clients hauran de rascar per tal de trobar els premis que amaguen, el més gran dels quals és un de 1.000 molleuros a gastar en un sol dia, en concret el dia 4 de gener, en 5 establiments associats diferents i per un import màxim de 200 molleuros per establiment. També s’hi amaguen un viatge per a dues persones a Lapònia i 70 premis de 25 molleuros cada un sense data de caducitat.  A més, tots els compradors que no hagin obtingut cap d’aquests premis poden participar en un sorteig de 5 premis de 100 molleuros cada un que es farà passada la campanya de Nadal. També es regalaran a través de les mateixes butlletes 700 entrades a l’Aventura de Nadal, per gentilesa de l’Ajuntament, qui també ha acordat amb l’empresa concessionària de la zona blava deixar-la sense efecte els dissabtes 23 i 30 de desembre.

 

L’Ajuntament de Mollerussa ha començat les obres per habilitar un aparcament amb 37 places en una finca particular al carrer de Ferrer i Busquets, a la cruïlla amb el carrer de President Macià, unes obres a les que seguiran les que es faran per habilitar 38 places noves en un pati al carrer de Crist Rei i 12 places més en un altre pati amb entrada pel carrer de Ponent i sortida pel de la Forestal d’Urgell. Les obres aniran a càrrec de l’empresa de Mollerussa Serboniu SL, que es va adjudicar aquesta adequació per un import total de 40.664 euros.

Precisament ahir es va aprovare en el ple ordinari la modificació del contracte de concessió de la gestió de la zona blava d’aparcament, motivada també per la reforma del centre urbà que implica la creació d’àrees de vianants restringides al trànsit. Així, la modificació contempla la supressió de 85 llocs d’aparcament a les places del Pla d’Urgell (12), de l’Ajuntament (10), de Manuel Bertrand (35) i els carrers de l’Onze de Setembre (13) i de la Ciutat de Lleida ( 15). Aquestes places seran compensades i augmentades en 9 places més en aquestes zones de nova habilitació que avui s’han començat a arranjar a aquest efecte i 7 places més que es guanyaran al carrer de Ferrer i Busquets.

El Consell Comarcal del Pla d'Urgell s'ha convertit en un punt d’atenció oficial del programa Reempresa de Catalunya, fruit de l’acord de col·laboració, que van signar el passat mes de març el consorci GLOBALleida amb la patronal Cecot per consolidar el programa a la província de Lleida.

Amb aquest acord, el Consell Comarcal adquireix el seu compromís per garantir la continuïtat de les empreses del Pla d'Urgell, a través dels serveis del programa de Reempresa de Catalunya, oferint assessorament tant als empresaris i empresàries que volen vendre la seva empresa (cedents), com a les persones reemprenedores disposades a donar-los-hi continuïtat.

Així doncs, el Consell Comarcal del Pla d’Urgell s’incorpora al programa Reempresa de Catalunya per garantir la continuïtat de les empreses del territori. Disposarà d’un punt d’atenció de Reempresa dins de l’oficina de Promoció Econòmica del Consell, on s’oferirà assessorament en tot el procés de compravenda per garantir la continuïtat de les empreses del seu territori.

Està previst que en els propers mesos es presenti el programa a La Seu d’Urgell, Sort, Vielha i Alta Ribagorça per completar la inserció a la xarxa de totes les comarques de Lleida.

L’alcalde de Mollerussa Marc Solsona; el president del Consell Comarcal del Pla d’Urgell, Joan Trull; el conseller delegat de GLOBALleida, Oriol Oró, i el president de la patronal Cecot i del Centre de Reempresa de Catalunya, Antoni Abad, han donat la benvinguda als representants de les diferents institucions i entitats interessades en el programa, amb l’objectiu consolidar el programa de Reempresa per incidir en la continuïtat dels negocis.

 

El ple de l’Ajuntament de Mollerussa té previst modificar aquest dijous el contracte de concessió de la gestió de la zona blava d’aparcament motivada per la reforma del centre urbà que implica la creació d’àrees de vianants restringides al trànsit. Així, la modificació contempla la supressió de 85 llocs d’aparcament a les places del Pla d’Urgell (12), de l’Ajuntament (10), de Manuel Bertrand (35) i els carrers de l’Onze de Setembre (13) i de la Ciutat de Lleida (15). Aquestes places seran compensades i augmentades en 9 places més en altres zones de nova habilitació. És el cas d’un aparcament al carrer de Ferrer i Busquets cantonada amb el de President Macià que tindrà 37 places, un altre al carrer de Crist Rei, on se n’habilitaran 38, un altre en un pati amb entrada pel carrer de Ponent i sortida pel de Forestal d’Urgell de 12 places i 7 més que es guanyaran al carrer de Ferrer i Busquets.

D’altra banda, a partir del dia 1 de gener les 46 places d’aparcament de l’avinguda de la Generalitat tornaran a ser d’estacionament limitat, una actuació motivada per la conversió en plaça del carrer de la Ciutat de Lleida i també la posada en funcionament en breu de la nova estació d’autobusos.

En un altre ordre de coses, aquesta setmana començaran les tasques de condicionament del nou aparcament a la cantonada entre el carrer de Ferrer i Busquets i el del President Macià.

La botiga de roba La Colometa, ubicada a la plaça de Manuel Bertrand, és la guanyadora del 5è Concurs d’Aparadors convocat per l’Ajuntament de Mollerussa amb l’objectiu de promocionar el Concurs Nacional de Vestits de Paper. L’agència de viatges Ilertravel, ubicada al carrer de Ferrer i Busquets, s’ha endut el segon premi després que el jurat hagi valorat en els dos casos l’originalitat, l’impacte comercial i qualitat artística de la realització. Els premis consisteixen en un primer de 500 euros i un segon de 200 i seran lliurats durant la gala del Concurs de Vestits de Paper el proper dia 16 de desembre.

En aquesta quarta edició, hi ha participat mitja dotzena d’establiments comercials de la ciutat que des del 14 de novembre i fins el proper dia 11 de desembre tindran engalanats els seus aparadors amb motius relacionats amb els vestits de paper. El jurat ha estat format en aquesta ocasió per 3 persones vinculades a l’organització del concurs i al món del paper i el disseny com són Enric Gràcia, responsable del Museu de Vestits de Paper, Carme Solà, dissenyadora i modista, i Ramona Santallusia, modista i integrant del jurat del concurs en anteriors edicions.

Cal recordar que en la quarta edició del concurs va guanyar el primer premi la botiga de sabates Farré Sabaters mentre que el segon premi va ser per la Floristeria Sanmartí.

Les AMPES de les quatre escoles de primària que té Mollerussa tornaran a organitzar el Casalet de Nadal, la proposta lúdica i educativa per a infants de 3 a 12 anys que tindrà lloc durant els 7 dies laborals de les vacances escolars i que repetirà l'escola Les Arrels com a seu. La novetat per aquesta segona edició és que s'oferirà el servei de menjador i que el proper dia 21 donarà també servei amb l'objectiu de cobrir el festiu lectiu decretat amb motiu de les eleccions autonòmiques. El Casalet de Nadal el gestionarà de nou Quàlia, l'àrea de projectes educatius de l'Associació Alba de Tàrrega.

Els interessats poden optar per apuntar als seus fills/es en dies puntuals, en blocs de 4 dies o bé durant tots els dies que obre el servei. S'ha determinat un tarifari de preus, que en el cas de les famílies que no són sòcies de l'AMPA tindrà un 10% d'increment amb l'objectiu de donar valor al fet de pertànyer a una AMPA. Cal destacar també que per poder oferir el servei de menjador caldrà arribar a un número determinat d'usuaris.

En el Casalet de Nadal, els infants treballaran diferents valors amb un centre d'interès, que seran les figures dels camells dels Reis Mags d'Orient. A banda de les manualitats i els jocs, alguns en anglès, també s'oferirà una sortida al Cucalòcum de Lleida. Així mateix, per gentilesa del consistori, es repartirà entre els inscrits una entrada per l'Aventura de Nadal, que es fa en horari de tarda. Repetirà també la gimcana pels carrers on es promourà un concurs de balcons engalanats de Nadal que seran jutjats pels mateixos participants al casal.

Les inscripcions i el pagament, que s'han de fer en línia a través de la plataforma www.lleurequalia.cat, començaran el proper divendres 1 de desembre. Les tarifes també es poden consultar en aquest plataforma web. 

El ple de l'Ajuntament de Mollerussa debatrà aquest dijous 30 de novembre el pressupost inicial per al 2018 que ascendeix a 15.793.332 euros, una xifra que suposa un increment del 25% respecte a l'any anterior, i que el converteix en el pressupost inicial més ambiciós de la història.

L'alcalde, Marc Solsona, ha destacat que és "un pressupost inicial històric" que fixa com a projectes de més envergadura la continuïtat de les obres de reforma del centre de la ciutat a través del Pla de Barris i també la posada en marxa de l'Oficina d'Atenció al Ciutadà, que es preveu activar en el darrer trimestre de l'exercici i per a la qual s'ha previst un pressupost de 300.000 euros ja que comportarà l'adequació física de diferents espais municipals. L'alcalde ha explicat  que justament aquests dos projectes estrella motiven que el capítol d'inversió es quintupliqui respecte al del 2017 i passi a ser de 2.947.000 euros, una quantitat que inclou també partides destacades amb la millora del carrer Prat de la Riba (270.000 euros), altres obres de manteniment de diversos carrers i arranjament de jocs infantils i mobiliari urbà per un import de 60.000 euros o la renovació de les tres carrosses dels Reis Mags (25.000 euros). 

En general, totes les partides incrementen el percentatge de despesa sent però la d'urbanisme amb 201% més, la de promoció amb un 195%, i la d'acció social amb un 62%, les mé significatives. En aquest sentit, Solsona ha indicat que en urbanisme, a banda dels 2 milions d'euros ja previstos i anunciats per finalitzar les obres projectades per reformar el centre urbà dins el Pla de Barris, es preveu incrementar aquesta dotació amb un milió més en previsió que augmentin les despeses per major obra. Pel que fa a promoció econòmica, l'increment ve motivat per les obres de pavimentació del pavelló del 125è aniversari (220.000 euros) per oferir millors prestacions als expositors dels diferents certàmens que acull i alhora que també permetin gestionar altres usos. Quant a l'àrea d'acció social, la pujada en la despesa ve motivada a la posada en marxa del projecte 'No et quedis a casa' (12.700 euros) i un programa d'atenció a famílies amb infants i joves en situació de vulnerabilitat així com per l'increment de cost del servei amb el Consell del Pla pel que fa a serveis socials, ja que s'ha contractat més personal.

Altres partides que també s'incrementen són seguretat ciutadana en un 10%, esports en un 5% i cultura en un 3% mentre que educació baixa un 8% ja que, tot i duplicar la partida per a manteniment i conservació dels centres educatius que passa de 15.000 a 32.000 euros, l'any passat incloïa 189.134 euros destinats a la construcció del gimnàs de l'escola Ignasi Peraire. 

El pavelló Pla d’Urgell de Mollerussa va ser escenari dissabte del primer Festival Birramoll de Mollerussa que va néixer amb la voluntat d’oferir alternatives d’oci a la ciutat que combinin producte de proximitat com la cervesa i la música de grups locals. Aquesta primera edició, que va ser molt ben acollida pel públic, va tenir també un atractiu més com és el de poder tastar la cervesa que duu el nom de la ciutat La Matoll & Mollerussa, elaborada per la cervesera de Belianes Matoll per encàrrec de l’Ajuntament. Se n’han fet mil litres, la meitat envasats en ampolla i l’altra meitat en barril.

Es tracta d’una cervesa lleugera en boca amb una amargor seca i mig persistent que la converteixen en una cervesa de 5,5% d’alcohol “amable, fàcil i de trago llarg però amb personalitat i distinció”, segons les notes de tast de Matoll, que l’ha elaborada amb aigua del Canal d’Urgell amb els tractaments químics necessaris amb l’objectiu de fer un producte identitari que s’ha  complementat amb els tocs afruitats de la terra. El disseny de l’etiqueta de l’ampolla ha anat a càrrec de l’artista local Sergi Gaya, el qual ha utilitzat la M del logo de la ciutat en diferents colors per representar la varietat de tipus de gent que pot consumir el producte.

El primer Festival Birramoll, nascut de la col·laboració encetada l’any passat amb Birra i Mots, la proposta feta des de la Biblioteca Comarcal Jaume Vila per maridar cervesa i literatura, va comptar també amb el protagonisme a la música de cuina local de la mà dels grups Walkin Roots, Kapritxo i Sonotone. L’Agrupament Escolta Cal Met van ser els encarregats de l’elaboració i venda d’entrepans de llonganissa, i el Jovent de Mollerussa, de portar la barra, on la cervesa estrella fou la de nova creació juntament amb totes les altres de la firma Matoll, que es podien consumir amb un vas específic dissenyat per l’ocasió

Pàgina 1 de 172