Dimecres, 11 Novembre 2015 17:25

Més escoles i el doble d'alumnat gaudiran del programa 'Esport Blanc Escolar' aquest curs

Valorar aquest article
(0 vots)

Els escolars de les comarques del Pirineu gaudiran per segon any consecutiu del programa ‘Esport Blanc Escolar’ de la Generalitat que té per objectiu acostar la pràctica dels esports d’hivern a la población infantil del Pirineu. L’altra finalitat és educar mitjançant l’esport a respectar, gaudir, conviure, estimar i conèixer les nostres muntanyes amb la complicitat del professorat dels centres d’ensenyament i dels tècnics d’esport.

Després d’una fase experimental en 3 comarques el curs 2013-14 i de l’experiència pilot del curs passat, el Departament d’Ensenyament i la Secretaria General de l’Esport, conjuntament amb la Federació Catalana d’Esports d’Hivern, les diputacions, els consells comarcals, el Consell General d’Aran, els consells esportius i les estacions d’esquí, tornen a unir esforços per executar un programa que creix i arriba a 22 escoles i 851 alumnes, per les 14 escoles i 404 participants del curs passat. “El balanç ha estat molt satisfactori des de tots els punts de vista i hem acordat fer un pas més en la seva implementació”, ha dit Ivan Tibau.

Dels 22 centres, 9 són ZERs (Zones Educatives Rurals) i 13 són centres d’ensenyament públics de primària, mentre que l’increment en el nombre d’alumnes ve donat pel creixement dels nous centres i per la incorporació del curs de 4t de primària a les escoles que van començar el programa el curs passat.

El programa inclou enguany la realització de 8 sessions anuals durant el 2n trimestre del curs (de gener a març), distribuïdes en 3 sessions d’esquí alpí, 3 d’esquí de fons i 2 de surf de neu (“snowboard”). Cada sessió es porta a terme durant un matí a la setmana, per part de l’alumnat dels cursos de 3r i 4t de primària (8-10 anys), de forma progressiva, de manera que tots els alumnes puguin realitzar aquesta activitat durant dos cursos escolars. 

 

Llegit 402 vegades

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar