PP
Divendres, 11 Desembre 2015 13:33

Acord per elaborar un pla de desenvolupament conjunt per dinamitzar la vall de Cardós

Valorar aquest article
(0 vots)

Els tres ajuntaments que integren la Vall de Cardós han aprofitat el Dia Internacional de les Muntanyes per signar el conveni d’acord que ha de ser el punt de partida per iniciar el procés de redacció del Pla de Desenvolupament Local Sostenible de Cardós. Aquest Pla, que comptarà amb la participació activa de la població, vol ser un full de ruta pels tres ajuntaments per tirar endavant accions conjuntes que permetin dinamitzar la vall, millorar la qualitat de vida i contribuir a fixar població i activitat econòmica.

La voluntat dels tres ajuntaments és acordar, amb el consens de la població local, accions que beneficiïn la totalitat de la vall i que permetin promocionar-la i dinamitzar-la, entenent que l’actuació conjunta dels tres municipis serà positiva per a tota la Vall de Cardós i que aquesta en sortirà reforçada. El conveni s’ha signat de forma simbòlica a la capella de la Mare de Déu del Pont de Lladrós, un punt pròxim al vèrtex d’unió dels tres municipis, i hi han assistit representants dels tres ajuntaments i del Parc Natural de l’Alt Pirineu, del Departament de Territori i Sostenibilitat, que hi dóna suport. També hi col·labora el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.

L’elaboració del pla s’estendrà des d’ara fins a mitjans de l’any 2016, i vol implicar a la població local a través de sessions obertes que es desenvoluparan als diferents nuclis de la vall destinades a la població en general i a sectors específics. Amb la voluntat d’implicar tothom en el procés es realitzaran també accions per als infants en col·laboració amb l’escola de Ribera de Cardós.

A la Vall de Cardós hi viuen en aquest moment 688 persones, només un 9,5% del total de la població del Pallars Sobirà, però compta amb equipaments i infraestructures importants a la comarca. En l’àmbit turístic hi destaca l’estació d’Alta Muntanya de Tavascan o les 2313 places de càmping, que representen en 30% del total de places del Pallars Sobirà. La pagesia és encara important amb 52 explotacions, i hi té una certa importància la industria, especialment el sector hidroelèctric, el de la fusta i les petites empreses agroalimentàries i artesanes.

Llegit 580 vegades Darrera modificació el Divendres, 11 Desembre 2015 13:43

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar