PP
Dimecres, 17 Febrer 2016 11:39

Les Valls d’Àneu reben un 7% més de visitants gràcies a la consolidació del turisme familiar

Valorar aquest article
(0 vots)

Les Valls d’Àneu van tancar l’any 2015 amb un 7% més de visitants. Les xifres del Consorci de Turisme mostren que durant l’any passat l’oficina de turisme d’Esterri d’Àneu va rebre 3.693 consultes, davant les 3.450 del 2014. Aquestes dades confirmen la consolidació de les Valls d’Àneu com a destinació de turisme familiar i de proximitat.

Malgrat que la temporada alta es concentra a les vacances de Setmana Santa, estiu i els ponts festius de tot l’any, especialment el de la Puríssima, el 2015 ha augmentat el nombre de visitants entre els mesos de setembre i octubre. Aquest fet demostra que el turisme a les Valls d’Àneu s’està diversificant.

Segons ha explicat el president del Consorci, Carlos Cortina, “La neu és gran atractiu, que ens ha permès acollir esdeveniments de gran rellevància com la competició de la Telemark World Cup i de la Copa d’Europa IPCS a Espot, que s’han traduït en un alt nombre de visitants al territori. Tot i això, els esports d’aventura en general, el barranquisme, les rutes en BTT, les rutes al Parc Nacional d’Aigüestortes o al Parc Natural de l’Alt Pirineu, les visites a MonNatura Pirineus o a la Casa de l’Os, així com les tradicionals falles d’Isil, declarades enguany Patrimoni de la Humanitat per la Unesco, el Dansàneu o l’Esbaiola’t fan de les Valls d’Àneu en una destinació de turisme permanent”.

 

Turisme cultural i de natura

Les xifres d’ocupació de 2015 constaten que les rutes a peu, la natura i el turisme cultural, com el que ofereixen l’Ecomuseu de les Valls d’Àneu i el patrimoni de les esglésies del Romànic, són alguns dels reclams de la zona. Les Valls d’Àneu, territori limítrof amb França, fou catalogada el 2013 com la primera destinació de Turisme familiar de l’interior de Catalunya en aconseguir la certificació per part de l’Agència Catalana de Turisme, que fins aleshores només tenien tretze destinacions del litoral català.

El nombre de visitants a les Valls d’Àneu va créixer el 2015 per segon any consecutiu, després del petit descens de 2013. Pel període de Setmana Santa es preveu una ocupació alta a causa de l’inici d’una sèrie d’activitats paral·leles a la neu, com és el cas del ràfting i el barranquisme.

Natura i patrimoni: Parc Nacional d’Aigüestortes, Parc Natural de l’Alt Pirineu, Romànic, esports d’aventura i tradicions mil·lenàries

Situades a la capçalera alta de la Noguera Pallaresa, en la zona més septentrional del Pallars Sobirà, i limitant al nord amb el departament francès de l’Ariège, a l’oest amb la Val d’Aran, connectada des del 1922 per la carretera del Port de la Bonaigua, i la Vall de Boí, a l’est amb la Vall de Cardós i al sud amb Llavorsí, les Valls d’Àneu són una subcomarca ben delimitada i amb una forta personalitat històrica pròpia, com ho testimonien el Llibre de Privilegis i Ordinacions, del s. XIII-XV, o el Capbreu de les Valls d’Àneu de 1669. Des del punt de vista turístic les Valls d’Àneu ofereixen al visitant un ventall de possibilitats gairebé inesgotables: des d’esports d’aventura i d’hivern, passant per l’excursionisme o les simples passejades, en el marc del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici i pels seus entorns, inclosos al Parc Natural de l’Alt Pirineu, fins a les rutes del romànic, l’Ecomuseu o la gastronomia autòctona, en un marc incomparable on els pobles encara mantenen l’encant d’una tradició mil·lenària, agrícola i ramadera, forjada amb pedra, fusta i llosa sense haver renunciat al progrés i la tecnologia.

Llegit 546 vegades

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar