PP
Dijous, 25 Febrer 2016 13:39

Comença un nou curs de l’Escola de Pastors amb 16 alumnes

Valorar aquest article
(0 vots)

L’Escola de Pastors de Catalunya ha començat aquesta setmana nou curs amb un grup de 16 persones (6 dones i 10 homes) que provenen de diferents indrets de Catalunya, País Valencià i Navarra. Les edats dels alumnes comprenen des dels 19 fins als 45 anys. El 50% d’aquests tenen estudis universitaris, davant d’un 44% que té formació  en graus formatius. El 33% es troba a l’atur i el 61% treballava en el moment que se’l va seleccionar.

El centre ja ha format en les seves darreres 7 edicions a més de 116 persones, de les quals el 64% es dedica a la pagesia. L’objectiu final de l’Escola de Pastors de Catalunya és precisament poder viure a pagès amb un projecte de ramaderia ecològica. L’orientació principal que trien els alumnes és la producció lletera vinculada a cabres, ovelles o vaques.

 

Incubadora per a pagesos

El projecte de l’Escola de Pastors és un dels més destacats en el marc dels Projectes Singulars d’aquesta convocatòria. Aquest finançament no només permetrà portar a terme la formació oficial – enguany de 6 mesos de durada – sinó que a més a més ajudarà a portar a terme un projecte pilot vinculat a una Incubadora per pagesos o Espais Test. Es tracta d’una eina creada a França l’any 2006 en què s’acull temporalment persones que volen ser pageses.

Llegit 407 vegades

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar