Dijous, 26 Gener 2017 15:43

Més de 28.800 persones participen a les activitats de l’Ecomuseu de les Valls d’Àneu el 2016

Valorar aquest article
(0 vots)
Una de les propostes. Una de les propostes. Comunicant Bona Prermsa

L’Ecomuseu de les Valls d’Àneu va rebre 28.843 persones l’any 2016. Aquesta xifra, formada pels visitants i els usuaris que han participat en les activitats, suposa un augment del 6,1% en relació al 2015. Aquest creixement ha estat possible gràcies a l’increment del 15,5% de visites a les radials i a les extensions gestionades per l’Ecomuseu. Aquest increment s’ha produït per les noves iniciatives museogràfiques que han permès la desestacionalització de les visites. Un dels màxims exponents ha estat el ‘Joc de Dames’ una ruta patrimonial que inclou un recorregut per cinc monuments emblemàtics del romànic en què les dones prenen el protagonisme, la difusió de la qual ha estat tot un èxit i ha portat visitants a la resta del conjunt.

El director de l’Ecomuseu de les Valls d’Àneu, Jordi Abella, destaca que “els productes més participatius i innovadors, com el Desperta Holmes o la Pastorada, han fet augmentar el nombre de visitants un cop més”. Aquestes accions creatives, afegeix Abella, són “el reflex de les possibilitats que obre explicar i difondre d’una manera diferent el patrimoni”. En aquest mateix sentit, cal ressaltar la consolidació de les visites teatralitzades nocturnes de l’Esperanceta.

L’Ecomuseu de les Valls d’Àneu clou així amb satisfacció l’any 2016 i està treballant per ampliar enguany la línia d’experiències patrimonials directes que tan bona acollida han tingut. L’Ecomuseu també té una clara vocació de convertir-se en un museu de proximitat per al territori i a més de gestionar diferents espais visitables, desenvolupa tot un seguit de línies de treball per dinamitzar el territori treballant àmbits com la recerca, l'artesania, la música folk, la dinamització social i el desenvolupament local.

 

L’Ecomuseu de les Valls d’Àneu, una nova concepció

L’Ecomuseu de les Valls d’Àneu neix el 1994 a partir d’una nova concepció museològica i museogràfica, on el visitant s’endinsa d’una manera activa i participa en les formes de vida del Pallars de principis de segle.

L’Ecomuseu permet conèixer millor la realitat natural i cultural del territori aneuenc i les transformacions que s’hi han anat succeint a les darreres dècades. A diferència dels museus tradicionals, l’Ecomuseu no es reclou en un edifici, sinó que s’escampa territori enllà per tal d’explicar la vida de les valls que el conformen. Es vertebra, doncs, a partir de centres patrimonials repartits pels pobles de l’Àneu.

Llegit 305 vegades

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar