Dilluns, 20 Març 2017 19:18

El Projecte Boscos de Muntanya busca 216 voluntaris per a aquest estiu

Valorar aquest article
(0 vots)
El Projecte Boscos de Muntanya busca 216 voluntaris per a aquest estiu Projecte Boscos de Muntanya/Bergwaldprojekt

Amb els mateixos objectius que el Dia Internacional dels Boscos, l'entitat catalana Projecte Boscos de Muntanya / Bergwaldprojekt treballa durant tot l'any per implicar a la societat civil en la cura dels boscos. Catalunya és un país de boscos (60% de la superfície del país és forestal), amb una gran riquesa i diversitat d'ecosistemes forestals.

Projecte Boscos de Muntanya / Bergwaldprojektes centra en els boscos de muntanya del Pirineu, la gran massa arbrada més extensa del país i amb una destacada funció pública: protegeix les capçaleres dels grans rius, assegura les reserves d'aigua dolça i és un dels principals reservoris de biodiversitat del país. ?L'organització treballa des dels Pirineus catalans per acostar les persones al bosc mitjançant estades de voluntariat per a adults, d’una setmana de duració. Aquesta iniciativa de participació ciutadana, oberta a tothom, celebra els 10 anys aquest 2017 i té previst la realització de 12 setmanes de voluntariat (del 3 de juliol al 24 de setembre), per les que passaran un total de 216 voluntaris i voluntàries. Els participants prenen part activa en la gestió dels boscos i paisatges de muntanya en tasques de gestió forestal sostenible i silvicultura, manteniment de pastures i recuperació de camins ramaders i construccions amb fusta aplicant tècniques de bioenginyeria per evitar l’erosió en barrancs. Les inscripcions es poden fer via la web www.projecteboscos.cat

A través de les estades de voluntariat en els dos projectes actius al Pallars Sobirà, de cursos de formació pràctica (tala d’arbres tradicional, bioconstrucció i bioenginyeria) i de jornades de portes obertes i presentacions, Projecte Boscos de Muntanya / Bergwaldprojekt treballa durant tot l’any per la millora dels boscos de muntanya dels Pirineus, un entorn magnífic per a conscienciar també del valor de la vida rural i la vida als pobles, fruit de més de 8.000 anys de relació entre l’home i la natura. 

Llegit 266 vegades Darrera modificació el Dilluns, 20 Març 2017 19:32

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar