Dimarts, 20 Juny 2017 12:11

Les Falles d’Alins, 23 de juny, esperen uns 3.000 visitants

Valorar aquest article
(0 vots)
Presentació de la festa. Presentació de la festa. Diputació de Lleida

Alins celebrarà la tradicional baixada de les falles el proper 23 de juny coincidint amb la Festa Major del municipi i amb l’objectiu d’ensenyar, divulgar i conservar aquesta tradició pirinenca.  

L’Associació Cultural i de Fallaires organitza aquest esdeveniment que es va reprendre fa gairebé 30 anys, després d’una època en que es va deixar de practicar. És una de les festes més conegudes del Pallars Sobirà i cada any aplega centenars de persones que omplen el poble la nit de Sant Joan.

Aquest any, la Vall Ferrera ja ha arribat al 100% de l’ocupació hotelera, ja que s’espera l’arribada d’unes 3.000 persones.

Cal recordar que la Unesco, a través del seu Comitè Intergovernamental de Salvaguarda del Patrimoni, va anunciar al desembre de 2015 la inscripció de les Festes del Foc del Solstici d’Estiu als Pirineus a la seva llista representativa del Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat. 

En aquest petit poble de 80 habitats de la Vall Ferrera, les falles no es corren sinó que es baixen amb dos descensos simultanis.

Per una banda, una baixada oberta a tothom des del turó de Sant Quirc d’Alins, amb un total de 250 falles acompanyades de 25 fallaires que actuen com a punts de referència i que els guien per evitar incidències durant la baixada.  

I per altra banda, una segona baixada d’un grup de 50 fallaires experimentats, que fan el descens des del Botanal. 

Tots dos grups arriben al centre del poble i es dirigeixen a la Falla Major de la plaça, on els més de 250 fallaires dipositen la seva falla a la gran foguera. 

També es prepara un sopar popular amenitzat pels trabucaires de Tremp i els grallers de Sort.

 

Llegit 247 vegades

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar